nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Telefónica invertirà 300.000 euros en el nou cable entre Mallorca i Menorca

El nou director territorial exposà a Munar les pròximes estratègies

El nou director territorial de Telefónica a Balears, José Manuel del Arco, anuncià que la companyia invertirà 300.000 euros en la nova connexió per cable que unirà Mallorca amb Menorca i que està previst que estigui enllestida a final d'any, una vegada s'obtingui la llicència d'obra.

Del Arco, que ha estat nomenat fa poc al càrrec, féu aquestes declaracions després de la reunió amb la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, en la qual s'exposà la situació actual i futura de les inversions i les infraestructures de l'empresa a l'Illa.

El responsable de Telefónica explicà que en el mes de juliol el nombre d'abonats a Balears s'ha incrementat un 12 per cent respecte del mateix mes de l'any anterior. La pujada de gener a maig s'eleva fins al 20 per cent, fet que suposa un augment «significatiu» dels 81.000 clients d'ADSL que hi havia a les Illes. Del Arco destacà també l'elevada xifra d'abonats a Imagenio, un producte que ofereix la televisió convencional i la possibilitat de contractar serveis interactius, que en només 3 mesos d'implantació a Mallorca ha assolit els 1.400 clients. En aquest sentit, assenyalà que Balears és una de les comunitats autònomes on s'ha donat un major desenvolupament de l'accés a internet per banda ampla, amb «una clara tendència al creixement», i així definí Mallorca com una «illa privilegiada» en aquest context.

Respecte de la resta d'inversions, Del Arco afegí que Telefónica tractarà altres àmbits, ja que a més del nou cable posarà en marxa una estratègia d'extensió de la banda ampla, apostant pel desenvolupament de les interconnexions i dels serveis d'ADSL, com també per l'augment del nombre d'usuaris d'Imagenio.

En referència a l'anunci que féu el cercador d'internet Google sobre el fet que oferiria serveis de telefonia a través de la xarxa i a la competència que això suposaria per a les empreses tradicionals, Del Arco comentà que Telefónica té en compte aquest escenari de «possible amenaça» des de fa estona. «Telefónica ja ha apostat de manera decidida per un negoci substitutiu dels serveis tradicionals de comunicació de veu», afirmà. Va reconèixer que la tendència actual es basa en la pèrdua de beneficis obtinguts pels minuts facturats. Per això, la companyia espera oferir aquest servei a curt o mitjan termini, és a dir, que es pugui parlar per telèfon a través de l'ordinador fora de l'àmbit empresarial, que és on s'aplica ara, i traslladar-ho a tots els clients.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris