nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

Els pares es gastaran un mínim de 600 euros per nin en llibres, uniformes i material escolar

A aquesta xifra encara s'ha d'afegir la despesa de la matrícula, el menjador i el transport

M.FUENTES.Palma.
Amb el final de les vacances, arriba també la tornada a escola dels nins. Enguany, els pares de Balears es gastaran com a mínim uns 600 euros per infant entre llibres de text, uniformes i material escolar. Però aquí no s'atura la despesa, perquè a aquests 600 euros s'ha d'afegir després la matrícula, el menjador escolar i el transport.

El cost dels llibres varia molt segons el nivell educatiu. Els que són per a educació infantil valen 70 euros, els d'educació primària pugen a 155 euros; els de secundària tenen un preu de 185 euros i, finalment, els llibres de batxillerat arriben fins a 245 euros.

Les reserves de llibres de text s'han triplicat respecte de l'any passat, segons fonts d'El Corte Inglés, ja que enguany les famílies es poden beneficiar d'un 25 per cent de descompte. Però no només tenen rebaixa els llibres reservats, sinó que també es pot gaudir d'un 5 per cent de descompte en els llibres d'educació infantil i de batxillerat, i d'un 15% en els de primària i de secundària.

El que més augmenta les despeses del començament de les classes són els uniformes, l'import dels quals oscil·la entre els 300 i els 350 euros cadascun, depenent de l'escola que sigui. Si el col·legi exigeix un uniforme esportiu (xandall, calçons curts i camiseta), el preu s'incrementa amb uns 150 euros més. Dins el que és l'uniforme, a banda dels calçons o les faldilles i les camises, s'ha de pensar també en els calcetins i les sabates. El problema és que les famílies no compren només un uniforme, sinó que en compren dos, per tenir brut i net, i això duplica la despesa. Si l'alumne no necessita uniforme, no vol dir que la família s'estalviï aquesta despesa, perquè la roba de carrer també té el seu cost i són necessàries diverses mudes.

La despesa en material escolar depèn, i molt, de les necessitats pròpies del curs al qual vagi l'infant. El preu mitjà en material s'estima en 150 euros. El que més es compra són bolígrafs i quaderns, i el que encareix més la despesa final en material és l'elecció de la motxilla, segons siguin de marca o que tenguin rodes, que són les més cares, o no. Per això les associacions de consumidors recomanen als pares que prescindeixin de les marques, ja que poden estalviar-se fins a un 30 per cent de doblers.

Un capítol a part es mereix el menjador escolar, que als centres concertats oscil·la entre els 100 i els 115 euros. La xifra pot variar a l'alça o a la baixa als centres públics o privats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris