algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Les Oficines d'Ajuda a les Víctimes atengueren 1.115 casos en 6 mesos

El 50% de les denúncies tenen a veure amb la violència de gènere

Les Oficines d'Ajuda a les Víctimes del Delicte (OAVD), que depenen de la Conselleria de Presidència i Esports, atengueren durant el primer semestre d'enguany 1.115 persones, gairebé el 50 per cent per qüestions relacionades amb violència de gènere.

El 71 per cent dels casos registrats entre gener i juny foren atesos a les dues oficines de Palma. Del total de persones que van acudir a les OAVD durant l'esmentat període, 118 denunciaren delictes contra la llibertat sexual, entre altres coses. Segons informà la Conselleria dirigida per Rosa Puig, a les oficines acudeixen principalment dones (un 94 per cent), que reben assessorament jurídic i assistència psicològica.

La tipologia de la víctima sol ser la següent: persona de nacionalitat espanyola (75 per cent dels casos), resident a Balears (99 per cent), d'una edat compresa entre 31 i 40 anys (64 per cent), casada o amb parella estable (42 per cent) i amb fills (76 per cent). El seu nivell socioeconòmic és mig o mig baix (64 per cent) i el seu nivell cultural és d'estudis primaris (32 per cent), alhora que el 45 per cent treballa fora de casa, sobretot en el sector serveis (44 per cent). El 83 per cent de les dones ha sofert agressions anteriors i la major part mai havia denunciat el fet abans (59 per cent).

Per la seva part, l'autor del delicte és normalment un home (en el 93 per cent dels casos), sol ser l'espòs o company de la víctima (44 per cent) o l'excompany (43 per cent); en un 41 per cent de les situacions, l'autor té problemes d'alcohol, i en un 28 per cent és addicte a altres drogues. La seva edat mitjana oscil·la entre els 19 i els 40 anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris