algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

Ramírez va demanar l'ús privat de la piscina, però la ministra l'hi va negar

Narbona es compromet a garantir accessos públics a la Costa dels Pins

104012
La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, afirmà ahir en la seva visita a Cabrera que el periodista Pedro J. Ramírez havia demanat al seu departament un «ús privat» de la piscina que empra a la Costa dels Pins, sol·licitud que li va ser denegada. Ara ha de presentar un projecte que garanteixi l'ús públic de les instal·lacions, inclosa l'accessibilitat i la seguretat de la zona.

Narbona justificà que s'hagi suspès el dret de pas al dominini públic mentre ell presenta el projecte «per garantir aquesta accessibilitat i seguretat dels ciutadans que vulguin anar per la zona, ja que no són les més idònies».

Pel que fa a si li semblava normal que la Direcció General de Costes tramitàs en mig any concessions que han rebut en contra informes de la mateixa administració, insistí que «el Ministeri actua conforme a la legalitat per garantir en condicions el dret de pas». Tot i això, considerà «un cas únic» la situació de la piscina que empra Pedro J. Ramírez, perquè «no es coneixen altres casos com aquest que hagin tingut una legalització amb ús públic. Les concessions d'altres piscines o bé han caducat o bé són il·legals».

Narbona creu que mentre no s'hagi solucionat l'actual situació jurídica de la piscina i el seu retorn a l'ús públic, aquesta pot ser emprada de manera privada per Ramírez i la seva família. De fet, en l'actualitat la piscina està envoltada de gandules i és plena d'aigua.

Narbona negà que hagi rebut «pressions» perquè Ramírez pugui continuar gaudint en l'actualitat de la seva piscina i també negà que alts càrrecs governamentals s'hagin mostrat a favor de mantenir la privacitat de les instal·lacions o mantenir o impedir el domini públic i el dret de pas a la zona.

Per la ministra, «s'ha fet l'únic que és a les nostres mans, que és informar la ciutadania sobre la situació de suspensió temporal de l'ús del domini públic en el cas de la piscina de Pedro J., que té un temps determinat per presentar aquelles mesures que garanteixin l'efectivitat d'un ús públic des del 2001 que mai no es podria resoldre des de l'efectivitat i la seguretat». Així, insistí que «aquest Ministeri ha exigit l'ús públic. Tant de bo la llei de Costes s'acomplís a tot Espanya. Volem recuperar el domini marítim terrestre. I Balears és un dels litorals amb més irregularitats».

Quant a la protesta realitzada el 13 d'agost per un grup de càrrecs públics i dirigents polítics davant la piscina, destacà que «ens trobam en una situació de temporalitat, però ha de ser la justícia la que examini la situació». Demanada sobre la crítica cap al seu Ministeri feta pel portaveu del PSIB-PSOE de Son Servera, explicà que «tothom té dret a una discrepància i dins el nostre partit hi ha llibertat d'expressió. Ha de quedar clar que garantirem el domini públic».

Narbona deixà així clar l'afecte envers els seus companys serverins. No obstant això, l'Agrupació Socialista de ses Salines mostrà el seu malestar perquè els seus dirigents no foren convidats a anar a Cabrera i sí només a la visita a les obres del centre d'interpretació que es fan a la Colònia de Sant Jordi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris