algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

El Centre d'Interpretació, per al proper estiu

Amb una inversió de devers 20 milions d'euros, serà el major edifici d'aquest tipus

La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, i el president del Govern, Jaume Matas, van visitar ahir les obres del Centre d'Interpretació del Parc Nacional de Cabrera, a la Colònia de Sant Jordi. Entre altres autoritats, els van acompanyar el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, i el delegat del Govern, Ramon Socias.

El centre mostrarà i explicarà el medi marí, terrestre i, fins i tot, arqueològic (reproduccions de restes) de Cabrera mitjançant aquaris (amb 700.000 metres cúbics d'aigua de mar per mostrar la realitat biològica del Parc), recreacions i audiovisuals (també en tres dimensions).

Damunt una parcel·la de 3.000 metres quadrats, la instal·lació comptarà amb 2.500 metres construïts envoltats de jardins i serà el major centre d'interpretació d'Europa.

Segons la previsió, l'obra civil conclourà a finals d'aquest any i el seu equipament el juny o juliol de 2006.

En qualsevol cas, serà operatiu el pròxim estiu. Com en la realitat natural, el medi submarí de Cabrera serà exposat a les plantes inferiors i el terrestre en les superiors. El pressupost finançat pel Ministeri ascendeix a 20 milions d'euros.

Segons informà a les autoritats el delegat de l'empresa Tragsa, Alejandro Cerdá, el centre intentarà representar la riquesa de la fauna de les 5.000 hectàrees de Cabrera, en la qual hi ha 4.000 espècies submarines, i per això es construirà un aquari, amb la intenció de «crear la sensació que els visitants estan submergits dins de l'aigua».

A més, recordà que hi ha èpoques d'estiu en les quals pels temporals de Llevant els vaixells no poden arribar a l'Illa de Cabrera, per la qual cosa, a partir de l'any que ve, els visitants que vulguin accedir al Parc Nacional i no puguin fer-ho, tindran l'opció de visitar el Centre d'Interpretació.

A més, assenyalà que això mateix succeirà amb les excursions destinades als escolars i que es realitzen, sobretot, durant els mesos d'hivern, quan en moltes ocasions el mal temps impedeix arribar a Cabrera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris