algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El GOB denuncia que els tres golfs permesos afectaran 130 hectàrees

El PSM demanarà al Consell de Mallorca que no n'autoritzi cap

El grup ecologista GOB considerà ahir una «barbaritat» la decisió de la Comissió Balear de Medi Ambient de donar el seu vistiplau a la construcció d'un nou camp de golf i l'ampliació de dos més. Segons l'entitat, els tres projectes afectaran «negativament» un total de 130 hectàrees de sòl rústic i de zones naturals.

En concret, segons els ecologistes, el nou camp de golf de Son Bosch, a Muro, afectarà una zona que fou parc natural amb el Pacte i que es troba situada entre es Comú i el Parc Natural de s'Albufera. L'ampliació de Son Muntaner afecta uns terrenys, els de Son Quint, que estigueren protegits fins l'any 1992, quan PP i UM els desprotegiren. Aquest projecte incoporaria, segons el GOB, una nova oferta hotelera complementària. Finalment, l'ampliació del camp de la Costa dels Pins (a Son Servera) ocuparia terrenys agrícoles i forestals.

Per la seva banda, el PSM anuncià que presentarà una moció en el proper ple del Consell per sol·licitar que no autoritzi cap projecte de camp de golf fins que no s'hagi redactat un pla específic. El portaveu nacionalista, Antoni Alorda, considerà «necessari i molt urgent que el Consell aturi aquest desbaratat i que es faci una planificació amb molt de seny i amb molta cura, que fins i tot obligui a tancar alguns dels camps existents, com el d'Alcanada, a Alcúdia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris