algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Moner gasta 600.000 euros en beques, cursos i viatges per als pagesos

El pressupost es destinarà a activitats que es faran fins la primavera

La Conselleria d'Agricultura i Pesca, presidida per Margalida Moner, va anunciar ahir que destinarà uns 600.000 euros fins la primavera del 2006 per finançar beques, cursos, jornades i viatges formatius als pagesos.

Moner va argumentar que «des del Govern creim i apostam per la preparació tècnica de la nostra gent i que aquesta és la millor manera de ser competitius».

La consellera va explicar que la intenció del departament que presideix és que aquesta formació s'adreci, principalment, «als més joves».

D'altra banda, Moner va destacar que en relació a l'any passat «s'han duplicat el nombre de cursos específics, passant de 25 a 55, i s'ha incrementat la partida pressupostària fins els 600.000 euros». Igualment, la consellera espera que «augmentin el nombre d'alumnes, que l'any passat va superar els 1.600».

Per la seva part, el secretari general de la Conselleria, Llorenç Rigo, va afegir que les beques seran de tres tipus. «D'una banda, hi haurà unes 10 beques d'investigació aplicada amb un pressupost de 150.000 euros. Igualment, hi haurà unes 5 o 6 beques més d'introducció a la investigació amb un cost total de 100.000 euros. Finalment, hi haurà beques per ajudar els agricultors i pescadors a desplaçar-se a altres illes o comunitats autònomes en cas que no puguin formar-se en el seu territori».

Rigo va explicar que, pel que fa als cursos i als viatges, la Conselleria ha reservat una partida de 166.630 euros per realitzar 68 cursos propis i sufragar dues terceres parts de les despeses dels viatges formatius a la Península. A més, el secretari general de la Conselleria va informar que altres 140.000 euros han estat reservats perquè les cooperatives i associacions i sindicats agraris puguin cofinançar els cursos que durant els pròxims mesos realitzin entre el col·lectiu.

La temàtica dels cursos serà ben variada. De fet, n'hi haurà que versaran sobre la incorporació a l'empresa agrària de joves agricultors, sobre la formació agroambiental, sobre l'especialització agrícola i ramadera, sobre la gestió de l'explotació i sobre la diversificació agrària. A més, es faran jornades sobre viticultura, ramaderia ecològica i races autòctones, producció integrada de fruites i hortalisses, experimentació, cultiu de l'olivera i tècniques d'empelt.

Finalment, la Conselleria organitzarà viatges a fires de Lepe, Lleida, València, Roquetas de Mar, Còrdova, Torrepacheco i Jaén.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris