muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Vint vols des de Palma i Eivissa cap al Regne Unit patiren retards

La causa, una avaria informàtica en el centre de trànsit aeri de Londres

Vint vols que connectaven ahir els aeroports de Son Sant Joan i d'Eivissa amb diferents ciutats del Regne Unit patiren retards, que arribaren a ser de més de dues hores.

La causa va ser una avaria en el sistema informàtic del centre de control de trànsit aeri de la capital britànica, que obligà a suspendre les operacions entre les 10.38 i les 11.23 hora local. A partir d'aquell moment es tornà a operar amb capacitat reduïda, que no es recuperà al cent per cent fins al migdia.

El departament de comunicació d'AENA (Aeroports Espanyols i Navegació Aèria) informà que a Palma només es produïren quatre demores en les operacions d'arribada. La primera es tractava d'un vol de Manchester que aterrà a les 12.55 hores, gairebé dues hores més tard del previst.

Les sortides des de Son Sant Joan es veren més afectades. Set vols a diferents ciutats britàniques, com Teeside amb quasi dues hores, Liverpool uns 50 minuts, Londres 45 minuts i Manchester més de dues hores i mitja, entre d'altres. La mitjana de retards va ser de 106 minuts.

En el cas de l'aeroport d'Eivissa les deu arribades programades durant el matí aterraren a l'hora prevista ja que eren abans de la incidència. No obstant això, nou de les corresponents sortides ho feren amb demores, que van ser d'aproximadament una hora.

Les mateixes fonts de l'aeroport indicaren que els vols entre Maó i el Regne Unit es van operar en els horaris prevists, sense retards.

AENA indicà al migdia que l'avaria informàtica ja havia estat reparada, però que la seva incidència en les operacions cap a destinacions britàniques persistia i que previsiblement provocaria retards al llarg de la jornada. En aquests casos, es recomana als passatgers que hagin d'agafar vols cap a les destinacions afectades que contactin amb les companyies aèries per conèixer l'estat de la situació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris