nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Presentades cinc al·legacions al decret de demores quirúrgiques

El PSIB troba «restrictiu» l'esborrany que regula les llistes d'espera

S.C. Palma.
L'esborrany del decret 2005 de garanties dels terminis màxims de resposta en l'atenció sanitària especialitzada programada i no urgent al Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha rebut un total de cinc al·legacions en el seu període d'exposició pública.

Les al·legacions han estat presentades per PSOE, PSM, col·legis professionals i associacions mèdiques especialitzades.

El secretari de Salut del PSIB-PSOE, el doctor Vicenç Thomas, explicà ahir les al·legacions que el seu partit ha presentat al decret i que ha estat qualificat pels socialistes de «restrictiu».

«Denunciam el retard i l'incompliment, en més de dos anys i mig, per part de la Conselleria de Salut de la disposició transitòria única del Reial Decret 605/2003, de 23 de maig, en el qual es diu que les comunitats autònomes disposaran d'entre sis i dotze mesos per adaptar el seu sistema d'informació sobre les llistes d'espera quirúrgiques i sobre consultes externes i proves diagnòstiques i terapèutiques», explicà Thomas.

Els socialistes també manifesten que el projecte de decret no està redactat segons les prioritats de la gravetat de la malaltia. «Es gestionaran les llistes d'espera des del punt de vista quantitatiu i no qualitatiu, com es fa habitualment».

A més, va explicar que el document, que actualment es troba en període d'exposició pública, «retalla» serveis i prestacions sanitàries, i especificà que s'«exclouen» les revisions ginecològiques i la malaltia del son, mals que actualment ja tenen llistes d'espera.

Els socialites proposen en les seves al·legacions incloure la cirurgia reparadora, així com altres mesures, entre les quals figura posar les llistes d'espera en la web de salut cada mes en lloc de cada sis mesos. En el decret s'especifica que els procediments quirúrgics s'han de realitzar en el termini màxim de 180 dies, a partir del dia següent de la prescripció per part del metge especialista.

També s'estableixen els concerts amb els centres sanitaris privats per atendre les necessitats derivades de l'incompliment del termini màxim de resposta en l'atenció sanitària especialitzada, els quals són criticats pels socialistes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris