algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Els veïns de Jacint Verdaguer critiquen les molèsties de les obres

«Hem tornat de les vacances i hem trobat les rajoles de la cuina al terra»


Els veïns de Jacint Verdaguer conviuen dia i nit amb les molèsties provocades per les obres de soterrament del ferrocarril. Però a part del renou i de la pols, alguns ja han començat a sofrir desperfectes als seus habitatges. Aquest és el cas del president de la comunitat de veïns d'un dels edificis del carrer, Juan Manuel Grau, i la seva dona, Maripaz Blasco. Fa pocs dies arribaren de les vacances i es trobaren que les rajoles de la paret de la cuina havien caigut per l'efecte de les vibracions de les màquines. «Esperam que l'asseguradora se n'ocupi, però no sabem com anirà aquest tema», explica Juan Manuel. «Ja vàrem sofrir el tren i ara ens toquen les obres», afirma.

A més de les rajoles, també tenen una columna exterior en què ha aparegut un crui que la separa quasi per complet del sòtil. «Vàrem consultar amb un dels arquitectes de la finca, però ens va dir que no era rellevant, perquè es tracta d'una estructura decorativa que no aguanta res, però, i si cau damunt algú?». Juan Manuel es queixa que els responsables de les obres no han complert les seves promeses, ja que «a les jornades informatives sobre el projecte de soterrament se'ns va explicar que es regaria la terra cada dia per evitar la pols, però això només ho van fer un parell de vegades els primers dies».

Eulàlia Pons viu en un primer pis que queda a escassos metres de la zona d'obres. Ella no té problemes amb l'habitatge, però sí els té amb la seva salut. «Molt de renou i molta pols, de vegades fins i tot m'he de prendre una aspirina per fer-me passar el mal de cap», explica mentre fa nets els vidres del carrer amb un pedaç que en no res queda de color terra.

Johan David Vélez viu en un tercer pis. Com la resta, des de la finestra del seu saló es poden veure perfectament les feines al carrer. «El renou és insuportable i, a més, no s'aturen a l'hora que els toca, sinó que continuen fins més tard. A vegades els he vist a les onze o a les dotze recollint els materials», explica Johan, que es queixa que amb aquests horaris intensius de feina ell no pot dormir.

Almudena Cabrera viu en un altre edifici a Jacint Verdaguer. Ca seva es troba al primer pis i les finestres donen a un carreró transversal a les obres, a uns quinze metres. «Sempre hem estat en contra de l'aire condicionat, però amb la quantitat de pols que amollen és impossible tenir obert i per estar frescs vàrem haver d'instal·lar-ne un», explica Almudena. Es queixa que el seu home no pot descansar correctament, perquè com que fa feina els vespres, dorm de dia «i amb aquest renou no es pot de cap manera». Així mateix indica que amb les vibracions de les màquines se li han cruiat algunes rajoles del saló.

Ana López Gi viu en un tercer pis davant les obres i es queixa que com que ha de tenir tancat, no li queda altre remei que posar l'aire condicionat, despesa que troba necessària, però excessiva. Tanmateix el que més la preocupa no és la pols, sinó el renou, perquè «tenc un bebè que no pot dormir per culpa de les màquines. Si vull que descansi una horeta he de tancar totes les portes i ficar-lo a l'habitació més allunyada del carrer». També denuncia els excessos de treball. «L'altre dia eren les dotze de la nit i encara feien feina, si ho fan així, nosaltres quan dormim?»

Una veïna d'Ana, Sonia Bao, troba que el que realment molesta és la combinació del tren i les obres. «A les sis o sis i mitja et desperta el xiulet del darrer avís per als passatgers, poc després comencen la feina i així fins a les onze de la nit o més». Diu que fins fa uns dies no es podia ni estar a ca seva per les vibracions de la màquina perforadora.

La contra la posa Catalina Torres, que viu a l'àtic. Assegura que «ens queixam de vici, perquè està clar que amb obres hi haurà pols, però jo personalment crec que valdrà la pena esperar fins el 2007». «Soterrar el tren és un deu, aquest pas a nivell que hi ha aquí (Jaume Balmes amb Jacint Verdaguer) era tercermundista», diu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris