nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

La Fiscalia Anticorrupció interroga com a imputat l'edil trànsfuga Thomàs

El regidor declara que «votà a consciència» a favor de la recepció de la urbanització dels Nigorra

88198

L'edil trànsfuga Joan Thomàs va ser interrogat pel fiscal Ladislao Roig.

L'edil trànsfuga Joan Thomàs declarà ahir en la seva compareixença davant de la Fiscalia Anticorrupció de Balears en qualitat d'imputat que havia votat «en consciència» a favor de la recepció de la urbanització Nova Santa Ponça de Calvià. «Jo no vaig canviar d'opinió. El que sí ho va fer fou Isidre Cañelles», manifestà Thomàs, que fou interrogat durant gairebé una hora i mitja a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) pel tinent fiscal, Ladislao Roig, que substitueix Joan Carrau.

Aquesta és la primera ocasió en la qual la Fiscalia Anticorrupció creada a Balears obre diligències informatives, a instàncies del PSOE de Calvià, per la fuga d'un edil, en aquest cas d'UM al PP. El vot del trànsfuga va permetre a la Sala rebre per només 1,9 milions d'euros les dues urbanitzacions de la família Nigorra a Santa Ponça, una quantitat molt inferior als prop de cinc milions reconeguts el 2003 pels Nigorra. La decisió de Thomàs d'abandonar UM i unir-se a a Carlos Delgado ha encetat una gran crisi política.

El regidor trànsfuga declarà davant del fiscal, segons va confirmar el seu advocat, Rafael Perera, que l'acord de recepció de Nova Santa Ponça havia quedat plasmat en un document, firmat per UM, i al qual només li faltava la ratificació del Ple municipal. Assenyalà que ell «sempre» havia estat a favor d'aquesta recepció perquè era molt satisfactòria per al municipi i els veïns, i que la seva sorpresa fou majúscula quan Cañelles li va comunicar que UM anava a votar en contra d'aquest acord. «Les instruccions (en el canvi de criteri d'UM) varen venir de dalt», va respondre Thomàs quan el fiscal demanà a què atribuïa ell aquell sobtat gir polític. Això no obstant, el passat mes de juny declarava: «Veig molt poc probable rebre Nova Santa Ponça».

La Fiscalia Anticorrupció disposa d'un termini de sis mesos per tancar les diligències informatives sobre el cas de transfuguisme a Calvià. Si el fiscal observa indicis d'una actuació delictiva a Thomàs, remetrà les actuacions a un jutge. En cas, contrari, les arxivarà. L'interrogatori d'ahir es va centrar únicament i exclusivament en la decisió de Thomàs d'abandonar UM i refugiar-se en el PP. Una vegada escoltats els arguments de Thomàs, la Fiscalia pot ampliar les investigacions i centrar-les en altres aspectes clau, com seguir el rastre del patrimoni del regidor «escapat» d'UM al PP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris