muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Preocupació dels pares pel retard en les obres i la massificació a les aules

L'ampliació de Ponent i el nou centre s'endarrereixen un any

El municipi d'Inca veurà agreujats els seus problemes de massificació a les aules i d'escolarització en els seus centres públics de manera imminent i durant el proper curs per mor del retard del projecte d'ampliació amb 170 places del col·legi públic Ponent, del qual les obres encara no han començat i que hauria d'estar llest per a l'inici de les classes el proper mes de setembre.

A la manca de creació de noves places escolars per aquest curs a Inca, que actualment ja té una de les pitjors ràtios d'alumnes per aula de Mallorca, s'afegeix que el projecte per construir un tercer col·legi públic de 450 places tampoc s'ha posat en marxa, per la qual cosa no estarà llest per al curs 2006-2007, tal com estava previst. Ambdós projectes es presentaren oficialment a Inca el passat 19 de gener amb aquests terminis d'execució.

Des de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern s'assumeix el retard a posar en marxa a Inca aquests dos projectes «urgents» amb un pressupost total de més de 4 milions d'euros. El gerent de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals (Ibisec), Andreu Obrador, atribueix el retard a la «complexitat dels procediments urbanístics» i demana ara «realisme» sobre els terminis d'execució.

«L'ampliació del col·legi Ponent està pendent de la revisió del projecte d'execució per poder visar-lo i després licitar les obres. Abans del mes d'octubre no començaran les obres de forma que no estarà llest fins al curs 2006-2007», explica Obrador, «mentre que per al nou col·legi encara hi ha un projecte bàsic per la qual cosa no es començarà fins l'any que ve i no estarà llest fins al curs 2007-2008», afegeix.

Aquest retard ha augmentat la preocupació entre la comunitat escolar. «Existeix una gran mancança de places escolars a Inca i durant els propers cursos hi haurà un greu problema de massificació perquè les ràtios a les aules ja arriben a xifres que afecten seriosament la qualitat de l'ensenyament i a la vida escolar», manifesta Fernando Martín, president de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Mallorca.

De la mateixa opinió és el regidor d'Educació i Cultura d'Inca, Bartomeu Martínez, que reconeix que «van passant els cursos i, encara que es treballa en nous projectes, no s'arriben a posar en marxa i les ràtios per aules ja estan totalment desorbitades».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris