lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Els alumnes de l'institut patiran les obres a començament de curs

El nou centre escolar es troba en un descampat sense urbanitzar


Els alumnes del nou institut d'ensenyament secundari de Binissalem hauran de conviure amb les obres del centre durant les primeres setmanes del proper curs escolar. Quan només resta un mes perquè comencin les classes, l'institut, el principal edifici del qual ja està gairebé acabat, es troba situat en un descampat sense carrers per accedir-hi ni pati. Tampoc no disposa de mobiliari ni telèfon.

Així ho explicaren aquesta setmana la regidora de Cultura de Binissalem, Apol·lònia Crespí, i el director del centre, Gabriel Fiol.

Aquest serà el primer cop que els alumnes de primer i segon d'ESO de les localitats de Binissalem, Alaró i Consell aniran a un institut públic, ja que fins ara cursaven els seus estudis als centres escolars d'infantil i primària dels seus respectius municipis per la manca d'espai a l'institut d'Inca.

El nou institut públic de Binissalem té capacitat per set unitats, és a dir, per 450 o 500 alumnes, segons explicà el seu director, Gabriel Fiol.

«Començarem amb 235 alumnes matriculats i 4 primers, 3 segons i 3 tercers d'ESO, tot i que el nombre d'alumnes per curs dependrà dels exàmens de setembre», digué Fiol.

La distribució dels alumnes segons les seves localitats d'origen serà la següent: 104 alumnes de Binissalem, 76 de Consell i 65 d'Alaró. «La diferència de xifres està justificada pel fet que a Binissalem i Alaró hi ha escoles privades que imparteixen l'ESO», digué el director del centre.

La plantilla del nou centre de secundari la formaran 27 professors, als quals se sumaran tres membres de l'equip directiu. 12 de les places ja estan cobertes perquè són molts els professors que han sol·licitat aquest centre bé per motius professionals, bé per proximitat, com és el cas del director del centre, que fins ara treballava a Inca però que resideix a Binissalem.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris