nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

El Govern autoritza un nou camp de golf a Mallorca i l'ampliació de dos més

La nova instal·lació es farà a Son Bosch i les reformes a Son Servera i Son Muntaner

El Govern balear ha donat el vistiplau a la construcció d'un nou camp de golf a Mallorca i a l'ampliació de dos més. El Consell de Mallorca tendrà la darrera paraula a l'hora d'autoritzar-los, però en el cas del nou camp de golf, previst a Son Bosch (a Muro), aquest ja disposa d'una sentència favorable del Tribunal Superior de Justícia (TSJB).

Aquesta sentència obliga el Consell a autoritzar l'interès general perquè el camp de golf de Son Bosch, que tendrà 18 forats i no comporta oferta complementària, es pugui fer en una Àrea de Protecció Territorial, devora el parc natural de s'Albufera. A finals de l'any 1999, el Consell no l'autoritzà perquè els terrenys havien de quedar protegits per les Directrius d'Ordenació Territorial (DOT).

Ara, la Comissió Balear de Medi Ambient considera que no és necessari fer un nou estudi d'impacte ambiental perquè l'avantprojecte del camp de golf, que promouen la major part d'hotelers de la Platja de Muro, ja té informe favorable de la Comissió. Les modificacions de l'avantprojecte suposen la disminució d'edificabilitat, de volum i de superfície ocupada; l'eliminació de les edificacions que es construïen dins la zona de servitud de protecció de Costes i la conservació d'un molí catalogat.

Per altra banda, la Comissió Balear de Medi Ambient informa favorablement de la modificació del projecte d'ampliació del camp de golf de Son Muntaner (Son Quint, a Palma) i del projecte d'ampliació del camp de golf de Costa dels Pins (a Son Servera), que passaria de nou a 18 forats.

En el primer cas, es condiciona el vistiplau a un seguit de mesures per minimitzar el risc d'incendis i la generació de residus, a més dels efectes sobre els recursos hídrics, la flora i la fauna. En el segon, també es posen condicions per evitar incendis i que es malbarati o contamini l'aigua i, entre altres mesures, s'impedeix fer moviments de terra a la zona afectada per un Anei.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris