nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Fa dos mesos es podia transitar sense problema per la Costa dels Pins

Què ha ocorregut en només dos mesos perquè el Ministeri de Medi Ambient autoritzi en un cas el dret de trànsit pel litoral de la Costa dels Pins i el denegui després?

El 19 de juny aquest diari registrà a la Delegació del Govern a les Illes Balears un document en el qual informava que «el pròxim dissabte 25 de juny» un equip de periodistes entrarien al recinte que fins ara ha usdefruitat la família Ramírez en exclusiva. S'aclaria que la resolució de la ministra «no esmenta que la servitud de trànsit hagi estat afectada o substituïda per una de nova», raó per la qual «s'exercirà el dret sense pretendre fer ús de les instal·lacions». La instància acabava així: «Fet que es posa en el seu coneixement (del delegat del Govern) per evitar que la concessionària o el personal encarregat de la vigilància obstrueixin el pas de manera il·legítima».

Ni Demarcació de Costes, ni Delegació del Govern, ni la Direcció General no contestaren a aquest escrit. Dos redactors del diari penetraren a la zona sense cap problema. El reportatge es publicà diumenge 26 de juny. Ningú no va protestar.

El 19 d'agost es presentà un document similar al Registre de la Delegació del Govern. S'informava que s'accediria de nou a les instal·lacions per comprovar si se'n feia un ús privat, com assegurà el conseller Jaume Font i negà el Ministeri de Medi Ambient.

En aquesta ocasió, tanmateix, la Direcció General de Costes contestà amb una «nota interior» que fou remesa a la Demarcació de Balears, dirigida després a aquest diari i, sorprenentment -tot i ser una qüestió plantejada a personal del Ministeri- a la resta de mitjans de comunicació. La servitud de pas s'entén que ara està prohibida, sense que tal mesura hagi estat publicada al Butlletí Oficial de l'Estat, com exigeix la llei.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris