algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

El PSIB diu que el Govern emprarà doblers de Salut per fer Son Espases

Critiquen que el projecte de l'hospital suposi 140 milions d'euros

La portaveu socialista al Parlament, Francina Armengol, reclamà una bona gestió del Govern dels doblers públics que «fins ara no s'ha produït» i posà d'exemple «el trasllat del projecte de construcció d'un hospital de referència dels terrenys de Son Dureta als de Son Espases, que suposa un augment injustificat del pressupost de 140 milions d'euros».

Armengol assegurà que «hem d'exigir responsabilitat a totes les parts a l'hora de negociar per aconseguir un bon finançament extra per a la sanitat balear, però no estam d'acord en destinar els doblers addicionals que es rebin de Madrid per construir un hospital a Son Espases».

Sobre la manca de finançament, la diputada recordà que «el PSIB sempre ha dit que les competències sanitàries foren mal dotades econòmicament, mentre que el PP balear deia el contrari». Armengol valorà molt positivament que el Gover central aporti finançament extraordinari per a la Sanitat, i que, a la fi, hi hagi un marc estable de diàleg entre l'Administració central i les Comunitats Autònomes per debatre un problema com és la manca de diners per a la sanitat pública, «un problema que és compartit, per la qual cosa les solucions també han de ser compartides» afegí.

La portaveu socialista no volgué entrar en la guerra de xifres pel que fa a la quantitat que representarà per a Balears aquest finançament extraordinari, ja que «la proposta definitiva anirà a la Conferència de Presidents i dependrà d'un acord global».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris