muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Balears registrà la major ocupació hotelera el juliol amb un 83,9%

Els preus continuen la tendència a l'alça que començà el juny

Els hotels de les Illes Balears registraren el mes de juliol l'índex d'ocupació hotelera més alt de tot l'Estat, amb un 83,9 per cent, segons el darrer informe de conjuntura turística de l'Institut Nacional d'Estadística, l'INE.

Per altra banda, els preus a Balears continuen la tendència creixent iniciada el mes anterior. Així, mentre que l'índex del 2004 era de 112,4, avui és de 119,9 i registra un increment interanual del 6,6 per cent. De les sis comunitats que suposen el 85 per cent del pes total sobre aquest índex (Andalusia, Balears, Canàries, Catalunya, el País Valencià i Madrid), només aquesta darrera ha patit una davallada als preus.

Respecte del juliol de l'any passat, l'ocupació hotelera ha experimentat a les Illes una pujada de l'1,2 per cent, un lleuger augment que confirma la situació d'estancament en els graus d'ocupació que es donen enguany, en referència a l'any anterior. En els primers set mesos, els increments de gener, maig, juny i juliol compensen les disminucions de febrer, març i abril, i deixen un balanç en positiu de només el 0,59 per cent. Els hotelers estan pendents i a l'espera del que succeeixi en els propers mesos, sobretot el setembre i l'octubre, que seran decisius per al tancament de la temporada. Les previsions són contradictòries, però des de la Federació Hotelera de Mallorca s'apuntava que serien mesos «difícils».

L'informe de l'INE destaca que la principal destinació per als no residents ha estat Balears. A les quatre illes, les pernoctacions dels estrangers, que representen un 41 per cent del total, han davallat un 1 per cent respecte de juliol de 2004. No ocorre el mateix quant al turisme estatal, ja que Balears continua per darrere d'Andalusia, Catalunya, el País Valencià i Canàries, que en aquest ordre ocupen les primeres posicions. Les Illes tenen un 7,5 per cent del total de pernoctacions d'aquests turistes.

Com a zona turística, Mallorca es manté capdavantera en pernoctacions, amb 6,3 milions i una ocupació del 84,9 per cent. Dins l'apartat de punts turístics, Calvià i Palma comparteixen els primers llocs amb Benidorm i Barcelona.

En l'anàlisi de l'INE sobre els ingressos dels establiments hotelers de Balears, les xifres mostren que som la comunitat on més s'han apujat durant el juliol, un 7,6 per cent. No obstant això, l'índex d'ingressos illenc és un dels més baixos, el cinquè per la cua de les comunitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris