muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Cirer aprofita l'abandó d'Arregui per 'refer' el seu equip de govern

Un dels principals canvis afectaria l'àrea de Seguretat Ciutadana

La regidora no electa Rosa Arregui ha presentat la seva dimissió «per motius personals» a Catalina Cirer. L'abandó de la responsable d'Infraestructures serà aprofitat, amb tota probabilitat, per la batlessa per «refer» el seu equip de govern.

Fer fora de la Policia Local la tinent de batle de Seguretat Ciutadana, Maite Jiménez, podria ser el primer i únic objectiu de Cirer en aquesta nova crisi de govern, la segona que afronta en l'actual legislatura. Les absències injustificades de la responsable municipal en el moment de major tensió del seu negociat -un estat de crisi permanent al quarter de Sant Ferran- podrien ser-ne la causa.

Cirer només confirmà ahir la partida d'Arregui «per motius personals», mentre que negà amb insistència la situació de crisi del seu gabinet. Fins i tot, des del gabinet de premsa de l'Ajuntament s'optà per un escrupolós mutisme davant els insistents rumors «confirmats» entre l'entorn polític de la batlessa de Palma.

L'àrea d'Infraestructures serà assumida per la d'Urbanisme, mentre que el regidor de Cultura, Rogelio Araújo, i el regidor Carlos Veramendi sonen com a possibles substituts de Jiménez. Alhora, Cirer es podria plantejar el pas de Francisca Bennàssar a Cultura per permetre l'entrada a Turisme de Jiménez. Aquest seria, en principi, l'abast de la remodelació que Cirer no vol fer pública per ara.

La segona i major crisi del govern municipal de la conservadora Catalina Cirer és a punt de produir-se, tan sols deu mesos després de la primera. Era, precisament, l'octubre de 2004 quan l'advocada Rosa Arregui s'incorporava al gabinet municipal després de la marxa forçada d'Antoni Nadal, comdemnat per una falta de coaccions. Ara, «motius estrictament personals» han empès la responsable d'Infraestructures a presentar la seva dimissió.

Els partits polítics de l'oposició a Cort -PSOE, EU-EV i PSM-EN- coincidiren a assenyalar que, si es confirma oficialment, la crisi de govern seria conseqüència directa d'«un permanent estat de desgovern» a l'equip municipal.

El portaveu socialista, Antoni Roig, manifestà que «la descoordinació absoluta del gabinet Cirer és palesa a tots els seus actes, fet pel qual no m'estranyaria que la batlessa volgués ara posar ordre a la desesperada». Per la seva banda, Pere Muñoz, portaveu del PSM, argumentà la possible crisi de govern en «la manca de lideratge de Cirer». Finalment, la regidora d'EU-EV Marisol Fernández preferí esperar la confirmació de la notícia per manifestar el seu parer, tot i que se sumà a les crítiques de la resta de grups de l'oposició.

Que Cirer faci públic l'abast de la seva remodelació és qüestió d'hores o de dies, o fins i tot de setmanes. Tanmateix, l'abandó d'Arregui l'obliga ara a moure algunes peces.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris