algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Madrid fa ara el «favor» a Pedro J. de prohibir el pas per davant ca seva

La denegació del dret de trànsit per la costa és un esdeveniment insòlit a les Balears

La Direcció General de Costes comunicà ahir de manera oficial que no és possible passar per la piscina de Pedro J. Ramírez, situada en el domini públic de la Costa dels Pins. Queda suspès, així, el dret de trànsit per aquesta zona de Mallorca en benefici d'un particular, un fet insòlit en la història recent de l'Illa i que contradiu de manera frontal l'esperit de la Llei de costes.

La comunicació de la Direcció General, amb data d'ahir, assegura que la suspensió de l'ús públic de la instal·lació esmentada «s'ha d'entendre com a referida als usos descrits en l'article número 31 de la Llei de costes», entre els quals figura «estar, passejar-se i banyar-se», però també «desembarcar, encallar i pescar». Aquest diari es dirigí divendres a la Delegació del Govern per informar que, a partir de dimarts dia 23, un equip de periodistes exerciria el dret de trànsit a la Costa dels Pins. «En el cas que s'hagi restringit el dret de pas -de la qual cosa no en tenim constància oficial- pregam que ens ho comuniquin com més aviat millor», afirmava la missiva.

La nota de la Direcció General, firmada pel subdirector general Miguel Velasco, aclareix l'abast la resolució del 17 de maig de l'any 2005, que no parla en cap moment de suspendre la servitud de pas, sinó tan sols de l'«ús públic» de la piscina i la terrassa. Per aquesta raó, els representants d'ERC, del PSM, EU, Els verds, el Lobby i Gadma exigiren dissabte dia 7 poder transitar per la costa.

La resolució que suspèn l'ús públic i la servitud de pas encara no s'ha publicat al BOE, tot i afectar el domini públic i interessar a tercers. Tampoc no s'ha establert cap altre pas «en condicions anàlogues» a la zona, com estableix l'article 27 de la Llei.

El Ministeri respongué dijous a unes declaracions de Jaume Font, negant que la resolució del 17 de maig «privatitzàs» la piscina que usa la família de Ramírez, com sostenia el conseller. Aquest rotatiu informà llavors la Delegació del Govern de la seva intenció de passar per la zona, i que se n'avisàs la Guàrdia Civil que fa guàrdia permanent davant la casa i els guardaespatles de Ramírez per evitar problemes. La intenció era verificar les condicions de la piscina, ja que per fotografies recents se'n dedueix que aquestes instal·lacions tenen, efectivament, un ús de caràcter privat, com assegura el conseller.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris