nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

La patronal del transport demana 2,3 milions més pel servei escolar

Justifiquen l'augment pels alts costs laborals i del combustible

La patronal del transport de les Balears, la FEBT, anuncià que demana 2,3 milions d'euros més a la Conselleria d'Educació i Cultura per poder realitzar el servei de transport públic escolar. Això suposa gairebé un 35% més del que l'Administració pagà durant el curs passat, 5.450.138 euros.

El president de la Federació Balear, Salvador Servera, presentà ahir un informe econòmic en el qual es justifica aquest increment, després que el Govern publicàs el concurs en el BOIB de dijous, dia 18. Així, explicà que per equilibrar el cost del servei, tenint en compte l'increment constant del combustible, que en un any i busques ha pujat un 40%, el preu per ruta que paga l'Administració hauria d'arribar a 170 euros. L'altra causa esgrimida és l'alt cost laboral dels treballadors, que suposa entre un 50 i un 60% de les despeses fixes de les empreses.

Per la seva banda, la Conselleria ha proposat un augment del 6% per al primer any sobre els 5,4 milions d'euros d'enguany i de l'IPC, més un 1% per als següents, fins al 2008.

Tot i les diferències, Servera es mostrà convençut que s'arribarà a un pacte amb el Govern que permetrà que el servei comenci amb normalitat i sense perjudici per als usuaris. La Conselleria ja s'ha posat en contacte amb la patronal i s'espera que entre avui i demà es produeixi la primera reunió. «No esperen que hi hagi un desacord», assegurà.

Sebastià Vanrell, secretari general d'Educació, destacà la bona entesa amb la patronal i la seriositat de l'estudi econòmic. No obstant això, opinà que l'augment del pressupost es basa en dos aspectes: el preu del petroli, que és «conjuntural»; i els costs laborals, que responen a pactes entre empresaris i treballadors i que «no té perquè pagar l'Administració».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris