algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

El front més fred i plujós de l'estiu no permet reduir gaire la sequera

Mallorca té un dèficit de precipitacions del 13% i Menorca del 19%


El front fred i plujós del cap de setmana passat, que es presentà amb les característiques d'una «gota freda», no ha aconseguit reduir gaire el dèficit de precipitacions que les Balears han acumulat durant els primers vuit mesos de l'any.

Segons informà ahir el portaveu del Centre Territorial a les Balears de l'Institut Nacional de Meteorologia -INM-, José Antonio Guijarro, només ha permès que el dèficit de pluges a Mallorca s'hagi reduït del 15 al 13%, i el de Menorca del 22 al 19%.

La situació ha estat aquesta, tot i que en localitats com el Port de Pollença les plogudes registrades deixaren fins a 70 litres per metre quadrat. De fet, Guijarro precisà que «necessitaríem diversos episodis com aquests al llarg de l'agost i de la tardor per poder recuperar-nos del dèficit acumulat des de principi d'any».

Temperatures
D'altra banda, els únics efectes d'aquesta gota freda no han estat just les precipitacions. De fet, si ha resultat prou notòria ha estat per les baixes temperatures registrades, del tot anormals en ple agost. En aquest sentit, el valor mínim del cap de setmana, segons assenyalà Guijarro, ha estat el registrat a Alfàbia, on el termòmetre baixà fins a 10'1 graus.

No obstant això, el portaveu de l'observatori preveu que a partir d'avui i fins diumenge les temperatures es vagin incrementant fins a superar els 30 graus durant el dia i els 20 graus durant la matinada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris