algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Vuit mallorquins se sumaran demà a la vaga de fam pel poble saharià

Denunciaran la passivitat d'Espanya davant la repressió marroquina


Una delegació de vuit mallorquins se sumarà demà a la vaga de fam que han convocat els col·lectius a favor del poble saharià davant la seu del Ministeri d'Afers Exteriors, a Madrid.

Juli Raneda, el vicepresident de l'Associació d'Amics del Poble Saharià; Antònia Cirer, Virgínia Jiménez, Margalida Tortella, Ramon Llompart, Maria Antònia Rotger, Sílvia Llaneras, i Cristina del Pozo participaran demà en un «acte simbòlic» davant la seu ministerial amb el qual les entitats que defensen els drets humans al país magribí pretenen denunciar la passivitat de l'Executiu espanyol.

A la vaga de fam s'hi afegiran activistes de gairebé tots els territoris de l'Estat espanyol, si bé la la pretensió del col·lectiu no és reunir «una gran multitud», sinó més aviat «donar un cop d'atenció» sobre la situació que viu el poble saharià des de maig.

Segons explicaren Raneda i Cirer, la primavera passada el poble saharià començà una «intifada», promovent manifestacions contra la invasió marroquina. Segons el vicepresident de l'entitat, durant aquest temps el Marroc «ha practicat detencions i tortures» als saharians que s'han rebel·lat.

Per la seva banda, Cirer recordà que el Regne alauita ha impedit l'entrada de fins a vuit delegacions procedents de l'Estat espanyol que volien investigar possibles violacions dels drets humans.

Per canviar la situació, Raneda creu que és important la posició del Govern de Madrid, que per ara «du una esplema a Déu i una altra al dimoni», però creu que en qualsevol cas «no es poden posar al mateix nivell els drets de l'invasor i els dels envaïts».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris