nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Els firaires alerten que duran Cort a la barra si els treuen de la Riera

Els empresaris anuncien que el Ram es farà el 2006 a la falca verda

Els firaires amenacen de dur l'Ajuntament a la barra si, tal com té previst la institució, els treuen de la Riera i els traslladen devora Son Castelló -veure foto. El president de la Unió d'Empresaris d'Atraccions Diverses de les Balears, Guillem Cerdà, assegurà ahir que «no feim comptes partir de la nostra ubicació actual», alhora que afirmà que «la fira del Ram es farà el 2006 a la falca verda».

Les atraccions que tradicionalment ocupen el mes de març els terrenys de l'ara futur parc de la Riera s'han convertit en una molèstia per als responsables urbanístics de la ciutat. Tot i que el projecte aprovat per Cort -veure gràfic adjunt- preveia una nova ubicació per a la fira del Ram dins el mateix parc, a l'actualitat l'Ajuntament té por que la seva presència pugui hipotecar el futur d'aquest gran pulmó de Palma.

«Si algú ens treu, anirem als jutjats», alertà Guillem Cerdà. La Unió d'Empresaris d'Atraccions Diverses de Balears té 110 socis, dels quals un 60% són de la Península. El seu president explicà que «ens trobam a l'espera de dur a terme una assemblea per decidir què fer. Només puc dir que no partirem tan fàcilment».

Converses informals
Una vegada enllestida, la falca verda ocuparà una superfície de devers 120.000 metres quadrats, dels quals una tercera corresponen als terrenys propietat dels firaires. Per aquest motiu, l'abril de 2003, els empresaris signaren un conveni amb l'anterior Govern municipal mitjançant el qual cedien els 45.000 metres quadrats de solar que tenen a la zona a canvi de l'ús de 35.000 metres quadrats a aquest nou espai, una vegada acabades les obres i per un termini màxim de 99 anys.

Guillem Cerdà reconegué que havia mantingut «converses informals» amb el tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, a qui li expressaren la seva disconformitat amb el nou emplaçament de la fira del Ram, a un solar de 60 metres quadrats entre l'auotopista d'Inca i el polígon de Son Castelló. «Estam disposats a negociar. Però ens han d'oferir més coses que una simple permuta d'un solar per un altre», declarà el president dels firaires. De moment, les converses es troben en un punt mort.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris