nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

Uns desconeguts roben de matinada vint ponis d'una finca de Vilafranca

La Guàrdia Civil investiga el robatori, que podria haver estat comès amb furgonetes o camions

La Guàrdia Civil està investigant el robatori de vint ponis d'una finca de Vilafranca, comès ahir de matinada. Els intrusos utilitzaren furgonetes o camions per carregar els equins. El valor dels animals ascendeix a uns 4.000 euros.

La finca de Son Bonany està situada als afores de Vilafranca i es tracta d'uns terrenys de considerables dimensions on un empresari d'Ariany guarda cavalls, ases i altres animals. El propietari es dedica a la compravenda d'equins i ahir al matí, quan anà al terreny, descobrí que la porta d'accés havia estat forçada.

En concret, els intrusos havien violentat el cadenat i s'apoderaren d'una vintena de ponis. L'amo s'adonà de seguida que faltaven nombrosos equins i es posà en contacte amb la caserna de la Guàrdia Civil. Els agents dugueren a terme una inspecció a la finca i parlaren amb alguns veïns per si algú havia vist de matinada vehicles sospitosos entrant o sortint del predi.

Denúncia
A la denúncia interposada per l'empresari es quantifica el valor dels vint ponis en uns 4.000 euros. La finca de Son Bonany no està pròxima a cap carretera principal i la presència dels cavalls tampoc no està publicitada, per la qual cosa sembla evident que els delinqüents sabien on anaven i què hi trobarien.

Aquesta circumstància pot ser aclaridora, ja que pot reduir el nombre de sospitosos. De fet, la Benemèrita té la certesa que els intrusos d'ahir havien estat recentment a Son Bonany. Un altre detall a tenir en compte és la logística del robatori, amb la utilització de diverses furgonetes o camions. «Hagueren de col·locar els vehicles a prop de les tanques i després anar-hi pujant un a un els ponis, és a dir, que els dugué temps fer tot això», comentà un investigador de la Comandància de Palma.

En tot cas, pareix evident que en el robatori de Vilafranca participaren diverses persones, gairebé amb seguretat més de dues.

Els investigadors estan indagant on poden ser venuts els animals sostrets i el ventall no és gaire ampli.

La venda a particulars hauria de fer-se de manera escalonada, la qual cosa suposa un problema afegit per als lladres, perquè han de mantenir els ponis en alguna finca. Una altra possibilitat és que es vulguin vendre a instal·lacions on hi ha espectacles per a nins.

Robatoris com el de Vilafranca no són del tot inusuals a Mallorca i de fet són habituals les denúncies per sostracció de cabres, ovelles, porcs, cavalls, ases i sobretot cans, que després són utilitzats en baralles il·legals a la comarca de Manacor i als voltants de Son Banya. La particularitat del robatori de Son Bonany rau en la quantitat d'equins sostrets.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris