cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Sostreuen tota la recaptació del cap de setmana d'una benzineria a Llucmajor

Els 'butroners' obriren un forat a l'estació i s'apoderaren de 24.000 E, licor i tabac

J.J./ P.M. Palma.
Un dia sí i un altre també. Els 'butroners' que desvalisen naus industrials i benzineries mallorquines obtingueren ahir un botí sonat: entraren en una estació de servei de Son Granada, a Llucmajor, i s'apoderaren de 24.000 euros en efectiu, la recaptació de tot el cap de setmana. El negoci és propietat de la família del batle de Llucmajor, Lluc Tomàs.

El robatori es cometé entre la una i les cinc de la matinada i ahir al dematí, a primera hora, l'encarregat que es disposava a obrir les instal·lacions descobrí el que havia ocorregut. Els investigadors de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil visitaren al dematí el negoci ubicat en un tram recte de la carretera de cap Blanc passada la cruïlla de Cala Blava.

A la part de darrere, els 'butroners' aconseguiren obriren un esvoranc d'un metre d'alçària per gairebé un metre d'ample, i accediren a les oficines de l'estació. L'alarma no saltà o fou neutralitzada, per la qual cosa els delinqüents tingueren temps de concloure la seva feina. Escorcollaren l'interior del negoci i quan localitzaren la caixa forta, l'obriren amb una màquina de disc, sense gaires complicacions. A l'interior hi havia 24.000 euros en efectiu, tota la recaptació dels darrers dos dies, i els intrusos encara tingueren temps per apoderar-se de cartrons de tabac i de licors. Així, doncs, el botí podria superar els quatre milions i mig de les antigues pessetes, sense comptar els desperfectes que ocasionaren i que foren abundants.

L'estació de Cepsa, pròxima a la urbanització de Las Palmeras, ja fou assaltada fa alguns anys. La Guàrdia Civil passà devers dues hores al negoci analitzant el modus operandi dels assaltants. Després, uns obrers repararen els danys exteriors perquè la benzineria pogués continuar funcionant. Des de la Comandància de Palma es confirmà que, gairebé amb seguretat, l'assalt fou comès per la mateixa banda de 'butroners' que actua des de fa algunes setmanes a diferents punts de l'Illa. «És molt difícil sorprendre in fraganti aquest tipus de delinqüents, i el que podem fer és muntar serveis preventius de vigilància, que de vegades donen resultat i d'altres no. De fet, no podem tenir vigilat cada polígon industrial o cada gasolinera durant les 24 hores del dia», reconegué un oficial. Els assaltants sotmeten a vigilància els negocis i després els assalten.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris