cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Ajuntament impulsa la millora de quinze carrers del nucli urbà

El mal estat de les vies és un dels problemes més greus de la ciutat

L'Ajuntament de Manacor ha posat en marxa un pla per posar fi a un problema que ha esdevingut endèmic a la ciutat i que, de fet, l'han fet mereixedora del sobrenom de «manaclot». L'equip de govern (PP-AIPC) ha destinat un total de 200.000 euros del pressupost de 2005 a realitzar millores al ferm i a les voravies de quinze carrers del centre urbà.

El regidor Antoni Sureda informà que algunes vies seran millorades íntegrament en tota la seva extensió, però en altres casos només se'n milloraran alguns trams. Sureda va reconèixer que, a banda d'altres problemes, «avui per avui la prioritat més important que té Manacor és arreglar els carrers. No podem esperar més».

Per evitar greuges comparatius, el regidor indicà que per decidir quines vies es milloren, els tècnics municipals feren un estudi per barriades per adobar els carrers que pitjor estat presenten en cada una de les zones de Manacor.

Concretament, les vies que seran objecte de millora total o parcial són: Bailén, Tortova, de la Pau, Amador, Nou, Bergas, Capità Cortès, Sant Miquel, Sant Gabriel, Sant Rafel, Eivissa, Pérez Galdós i Jovellanos, entre altres.

Un dels handicaps als quals s'enfronta l'equip de govern és que, segons la normativa, l'any 2008 tots els carrers dels municipis han d'estar adaptats al pla de mobilitat per a minusvàlids.

En aquest sentit, tal com ja va anunciar fa uns mesos el batle Antoni Pastor, Antoni Sureda recorda que «no podrem adaptar tots els carrers perquè alguns són massa estrets i no és possible fer voravies de 0,90 metres com exigeix la llei».

«En alguns casos hauríem de llevar gairebé totes les places d'aparcament i això no és possible. La veritat és que ara per ara no m'atrevesc a llevar aparcaments a tot un carrer», apuntà.

Els treballs començaran quan acabin les del torrent per evitar tenir «tantes obres en marxa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris