algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

El rector publica noms, afiliació política i quantitats entregades per a la teulada

Hi ha polèmica perquè el «Full dominical» du una llista dels qui han aportat doblers

En un full parroquial extraordinari editat a final de juny, el rector de sa Pobla, Joan Pons, publica els noms i els llinatges, com també la quantitat dels donatius realitzats per subscripció bancària, de molts de poblers que s'han adherit a la campanya per recaptar fons per a la teulada de l'església.

Una iniciativa aprovada pel consell parroquial que es repetirà cada tres mesos. «Volem que tot sigui públic i transparent, i que es vegi qui dóna doblers per a l'obra, i per això cada tres mesos traurem un full parroquial extraordinari amb la quantitat que cadascú hagi aportat», manifestà el rector.

Tot i que molts de poblers hagin criticat aquesta iniciativa en veure publicat el seu nom amb l'import del donatiu, Pons remarcà que existeix una alternativa per als qui desitgin realitzar aportacions de manera anònima. «Hem habilitat a l'església un sistema per als qui vulguin fer un donatiu d'aquesta manera, però s'ha de saber que si és públicament a través del banc té l'avantatge que es pot desgravar a Hisenda».

A més, el full inclou els noms i el partit dels regidors que hi han contribuït. Joana Alomar, edil d'UM; el partit d'Independents de sa Pobla; i Lluís Socies, regidor del PSOE, hi apareixen en negreta amb la quantitat que han donat.

Joan Comes, dels Independents, explicà que la seva formació, després del ple en què es debaté quina suma havien d'aportar com a regidors per a la teulada, decidí efectuar el donatiu de manera conjunta. Tanmateix, rebutjà la idea d'una roda de premsa per comunicar-ho, tot i la pretensió del rector. Els Independents per sa Pobla han aportat 1.085 euros per a les obres.

Fins ara, s'han recaptat devers 50.000 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris