algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Ruixat d'estiu al nord de Mallorca

La tormenta va caure especialment sobre les zones d'Alcúdia i Pollença

M.M./E.B.Comarca.
L'anunciada gota freda va caure ahir a la zona nord de Mallorca, on les localitats de Pollença i Alcúdia patiren els efectes del ruixat, el qual inundà les principals zones de la platja sense causar problemes greus.

Segons va explicar el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, «les reformes que s'han fet durant els darrers anys han funcionat bé i no s'han produït problemes d'importància menys en un punt concret, al carrer Minerva, on una avaria a la xarxa pluvial ens ha obligat a bombejar l'aigua».

No obstant això, les pluges torrencials d'ahir provocaren algunes retencions de trànsit a la carretera d'Artà a l'alçada del poliesportiu i deixaren una imatge patètica de les platges, on alguns turistes hagueren de refugiar-se sota les ombrel·les o amb tovalloles.

A Inca el ruixat va deixar 22 litres per metre quadrat en mitja hora, entre les 8.00 i les 8.30 hores d'ahir, segons informaren fonts del Centre Meteorològic de Balears. Durant la matinada d'ahir, entre les 3.00 i les 4.00 hores, es recolliren 12,6 litres en deu minuts a Lluc (Escorca), on durant la matinada s'arribaren a recollir un total de 41,5 litres per metre quadrat.

A Pollença, des de primera hora del matí es van registrar també pluges intenses que varen provocar alguns problemes a la zona de primera línia de mar, tot i que no es varen registrar incidències greus, segons explicà el batle de Pollença, Joan Cerdà. Les tapadores del clavegueram varen brollar i provocaren problemes al trànsit i, sobretot, males olors al Port.

A la resta de pobles de la comarca es registraren pluges intermitents, que varen remetre durant la tarda i que foren especialment intenses al matí i al migdia. Així, a la zona del Pla, a municipis com Sineu o Lloret, la pluja va caure en forma de ruixat entre les 14.00 i les 16.00 hores. Tot i que fins ara no s'han registrat danys, les autoritats continuen en estat d'alerta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris