muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Els partits veuen «inacceptable» que Matas demani disculpes a Pedro J.

Antich diu que el president s'ha d'excusar per com donà la concessió de la piscina


Les disculpes que demanà el president Jaume Matas al periodista Pedro J. Ramírez perquè li exigiren dret de pas a la piscina que empra a la Costa dels Pins han provocat nombroses reaccions de dirigents polítics.

El secretari general del PSIB, Francesc Antich, digué que «el que ha de fer en primer lloc Jaume Matas és demanar perdó per la manera com atorgà la concessió de la piscina quan era ministre de Medi Ambient. Voldria saber si les altres famílies que tenen una piscina en la mateixa situació han tingut les mateixes oportunitats». També indicà que «ja que a Matas li ha pegat un impuls de contrició, perquè no demana també perdó pel cas de transfuguisme de Calvià, per la problemàtica de la Real o per tot el que ha passat a Formentera, Puigpunyent i Esporles? Seria molt ben vist pels ciutadans». Antich afegí que «estam en un Estat de Dret i tothom pot presentar les querelles que vulgui, fins i tot contra el delegat del Govern, però de la mateixa manera s'ha de respectar la instrucció de l'expedient que fa Delegació respecte a la reclamació de dret de pas en aquella piscina».

El secretari general del PSM, Biel Vicens, afirmà que «és vergonyós que el president del Govern demani disculpes a un ciutadà privat. Això és un insult a tots els mallorquins. Defensam el dret de pas perquè puguin gaudir d'ell tots els illencs. Matas posa el senyor Ramírez per damunt dels ciutadans. Aquesta és una manera molt preocupant de governar la comunitat, en la qual els interessos particulars es posen per damunt dels generals».

Miquel Rosselló, coordinador general d'Esquerra Unida, qualificà «d'inacceptables» les disculpes oferides per Matas a Ramírez. «El que nosaltres reclamam és el dret de pas dels ciutadans segons la normativa vigent i exigim la defensa de les nostres costes. Això és l'interès general, que està molt per damunt dels privats».

Damià Nicolau, secretari general d'Unió Mallorquina, explicà que «la piscina de Pedro J. Ramírez ha duit crispació a la vida política de Mallorca. Nosaltres estam d'acord en què tothom vengui aquí a descansar amb tranquil·litat, però sempre respectant la llei, inclòs el dret de pas. Si vénen de fora sense respectar un dret tan important duen la crispació, com també la duen si es dediquen a posar querelles contra el delegat del Govern o la Guàrdia Civil. Això és tot el contrari de la imatge de pau que nosaltres volem per a Mallorca». Per la seva banda, Miquel Àngel LLauger, dirigent d'Els Verds, indicà que «Matas ha posat els interessos particulars per damunt dels públics. Demanar perdó d'aquesta manera és rebaixar la dignitat dels ciutadans de Mallorca i de la Comunitat Autònoma».

Joan Lladó, president d'ERC a les Balears, afirmà que «Pedro J. Ramírez ha fet de Quixot i Matas de Sancho Panza. El president ha fet el ridícul posant-se al servei de Ramírez».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris