algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els agroturismes viuen una bona temporada amb ocupacions del 60%

S'han superat les previsions i ja s'han millorat les xifres del 2004

Les ocupacions registrades fins ara pels agroturismes de les Balears, que arriben al 60%, auguren una temporada millor que la de l'any passat.

Aquesta setmana, la gerent de l'Associació d'Agroturismes de les Balears, Brigitte Foster, ha declarat que s'han sobrepassat les previsions i el nivell d'ocupació, que durant el 2004 arribà al 50%.

Foster destacà que els seus associats treballen sense ofertes, i que els clients valoren la relació entre qualitat i preu del producte i sobretot l'atenció personalitzada que reben. En aquest sentit, manifestà que la bona ocupació ha estat conseqüència d'una promoció adequada, que ha permès donar a conèixer aquesta oferta especialitzada. D'altra banda, l'alt nombre de clients que repeteixen l'estada, fins al 40%, indueix a pensar que és «un turisme amb futur», asseverà.

La gerent dels agroturismes explicà que aquesta temporada ha apreciat una novetat, i és que durant els mesos de juliol i d'agost s'ha incrementat el nombre de visitants espanyols, que han passat a ser els majoritaris en aquest període. Tot i així, l'alemany és encara el mercat principal, ja que cobreix un 50% de la quota disponible.

Els clients que s'allotjen en aquests establiments tenen un nivell econòmic i cultural mitjà alt i s'interessen per la gastronomia i per gaudir d'unes vacacions actives. «Saben que les Illes tenen més atractius a part de les platges», afirmà Foster. En aquest sentit, afegí que reactiven l'entorn de les finques perquè «són turistes que prenen un cafè al poble i dinen i sopen als seus restaurants».

En opinió de Foster, els agroturismes no pateixen gaire la davallada de la despesa turística. «Les necessitats dels visitants que allotjam són encara les mateixes, com ara llogar un cotxe o sortir a sopar, perquè la pensió que solen triar inclou just el berenar», aclarí.

Des de l'Associació, demanen a la Conselleria de Turisme i a l'Ibatur més promoció, sobretot una promoció enfocada a la desestacionalització, cosa que també afavoriria els nivells d'ocupació. La gerent de l'agrupació reconegué que tenen una comunicació fluida amb els responsables de l'Administració, però que encara queda molt per fer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris