algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

L'Hospital Psiquiàtric ja disposa d'una infermera per pavelló i torn

El centre augmentà la plantilla en 10 professionals a principis de mes

L'Hospital Psiquiàtric de Palma disposa, des de els primers dies d'agost, d'una infermera per cada un dels 5 pavellons amb els quals compta.

El gerent de Gesma, Rafael Romero, explicà que «hem realitzat una reordenació de la plantilla d'Infermeria per poder donar solució a una de les principals reivindicacions dels treballadors i sindicats».

Els sindicats reclamaven que a cada torn (matí, horabaixa i vespre) hi hagués un professional d'Infermeria a cadascun dels cinc pavellons del centre i que els torns fossin rotatius, la qual cosa fins ara no era així, ja que els torns eren fixos i, per exemple, tan sols hi havia dos infermers destinats al torn de vespre per a tots els pavellons.

Romero considera que aquesta actuació, que incrementa el número d'infermers del Psiquiàtric en 10 professionals més, «millorarà les condicions laborals i representa un increment en la qualitat assisitencial del pacients d'aquest centre, ja que igualam els estàndards qualitatius del Psiquiàtric amb els dels altres centres del complexe hospitalari de Mallorca».

Amb aquesta reorganització de la plantilla, el Psiquiàtric disposa ara de 43 infermers, 5 supervisors, més un adjunt d'Infermeria, la qual cosa iguala aquest centre hospitalari amb els altres dos centres de Gesma (Joan March i General), que disposen d'una plantilla d'Infermeria de devers 50 professionals cadascun d'ells.

La directora d'Infermeria del complexe hospitalari de Mallorca, Concha Quiles, recordà que «aquesta reorganització dels recursos que ja tenim demostra que sense haver de realitzar grans inversions es poden fer importants millores que repercuteixen de manera important en el funcionament dels centres i dels treballadors».

Quiles assenyalà que «cada pavelló disposarà de personal fix que rotarà els torns, la qual cosa permetrà que cada infermer pugui tenir una estabilitat en el seu lloc de feina i, a més, els permetrà tenir una visió molt més àmplia dels pacients i les seves patologies en diferents torns».

«Hem de tenir en compte que el pacient de Salut mental pot tenir diferents fases durant un mateix dia i el fet que els infermers els tractin en diferents torns els permetrà tenir una visió molt més àmplia de les diferents fases de les patologies que pateixen els interns», afegí la responsable d'Infermeria de Gesma.

Cal recordar que l'Hospital Psiquiàtric de Palma està dividit en cinc grans unitats: Aguts, LLarga Estància, Mitja Estància, Residència Mixta (on hi ha pacients crònics d'entre llarga i mitja estància) i el Psicogeriàtric.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris