nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

Cirer acudeix a la missa de Sant Bernat a la Real sense incidents

Hi hagué moments de tensió continguda i de gests reivindicatius


La batlessa de Palma, Catalina Cirer, acudí ahir a la missa oficiada al monestir de la Real en honor del seu patró, sant Bernat. Acompanyaven Cirer la tinenta de batlessa de Medi Ambient, Catalina Terrassa; i el regidor de Cultura i Educació, Rogelio Araújo. Cirer havia estat convidada dimecres pel prior de la comunitat de Missioners dels Sagrats Cors, Antoni Vallespir.

Com havia succeït en la romeria de divendres, no es registraren incidents, però sí que es pogueren veure diversos gests reivindicatius a càrrec de persones que formen part de la plataforma Salvem la Real. També hi hagué una certa tensió continguda en alguns moments de l'ofici religiós.

Com es recordarà, Cirer no acudí a la romeria per evitar-hi incidents semblants als ocorreguts el 19 d'agost del 2004, quan la casserolada convocada per Salvem la Real contra la presència de la batlessa derivà en insults cap a ella i cap a diversos edils, i en enfrontaments entre diversos agents policíacs i alguns assistents a la concentració esmentada. La representació municipal durant la romeria va ser encapçalada pel tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos.

Algunes de les persones que assistiren a la missa d'ahir eren membres de Salvem la Real, inclosos els xeremiers, que interpretaren la cançó No en volem cap, acompanyats amb mamballetes per integrants de la plataforma, després del tradicional ball de bot ofert a l'interior de l'església en honor de sant Bernat.

Diverses pregàries tingueren també un caire reivindicatiu, en contra de la construcció del nou hospital de Son Dureta al solar de Son Espases Vell. Una vegada acabada la missa, i mentre Cirer, Terrassa i Araújo abandonaven el lloc, diverses desenes de persones cantaven No en volem cap amb l'estrofa següent: «No en volem cap/ que no sigui dels nostros./ No en volem cap/ que no estimi la Real».

No obstant això, tant Cirer com Vallespir valoraren ahir de manera positiva la manca d'incidents remarcables en les festes d'enguany, i la batlessa mostrà la seva confiança que a partir d'ara «la festivitat de Sant Bernat recuperi l'esperit que sempre ha tingut».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris