lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Una denúncia fa que el Govern estudiï canviar el sistema de reserves als refugis

Un veí d'Artà informà de presumptes adjudicacions «a dit» a s'Arenalet del parc

79894

El refugi de s'Arenalet és, ara com ara, un dels més sol·licitats de tot el parc del Llevant.


La denúncia d'un veí d'Artà davant la Conselleria de Medi Ambient i l'Ajuntament de la localitat entorn de presumptes «adjudicacions a dit» en el cas del regugi de s'Arenalet, ubicat al parc natural del Llevant, ha provocat que la Conselleria de Medi Ambient es plantegi un canvi en el sistema de reserves dels refugis del Govern.

Així ho anunciaren ahir fonts autoritzades de la Conselleria, que reconegueren que efectivament el de s'Arenalet s'havia adjudicat «per una errada» que «han hagut de rectificar» i que considerarien «un altre sistema» per evitar que es repetís cap situació d'aquestes característiques.

Els fets es remunten al 22 de juliol passat, el dia que s'obria el termini per poder reservar les instal·lacions de s'Arenalet. El veí denunciant, Fernando Martín, explicà que s'havia dirigit a l'oficina un poc abans de l'obertura, que va ser a les vuit del matí. Tanmateix, hi trobà una altra persona que esperava des de les 00.00 hores del dia anterior.

En la seva denúncia, presentada a la Conselleria, Martín hi exposa que «ens informaren que aquest refugi ja estava reservat abans de l'obertura del termini, i que havia estat el director del parc, Bartomeu Palmer, qui havia fet la reserva per a un grup d'amics seus, la qual cosa demostra un abús clar de poder». A més, l'afectat remeté una denúncia, en la qual explicava la situació, a l'Ajuntament d'Artà. Aquest, al seu torn, l'ha tramitada davant el Govern.

Des de la Conselleria de Medi Ambient, explicaren el funcionament per poder anar als refugis que gestiona l'Executiu autonòmic. Les reserves s'han d'efectuar amb dos mesos d'antelació i, en aquest cas, a l'oficina del parc ubicada devora l'ajuntament d'Artà. Si es tracta d'una associació, es pot fer per telèfon. En el cas de les finques públiques de la localitat, és el Consorci que ho gestiona de manera directa.

La Conselleria afegí que «un particular s'havia posat en contacte amb el director del parc -Bartomeu Palmer- en nom d'una associació per fer la reserva, i se li adjudicà. Després s'ha comprovat que no existeix tal associació i, per aquest motiu, s'ha hagut de rectificar».

Així mateix, explicaren que «s'ha avisat la persona que hi era a les 00.00 hores i se li ha notificat que podrà gaudir del refugi per les dates que volia». També es volgué deixar clar que «no hi havia hagut adjudicacions a dit, ni tampoc amiguisme».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris