algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'home que s'immolà a Canyamel baixà nu al carrer per cercar un encenedor

El succés passà divendres, quan Pedro Alba es calà foc i es tirà d'un primer pis

94240

L'home es va tirar encès en flames des d'un primer pis.

J.M.S / E.L.V.Palma.
Els veïns de la urbanització de Las Gaviotas, a Canyamel, encara estan sorpresos per la violència dels esdeveniments que presenciaren divendres a la nit.

Pedro Alba, de 40 anys, es calà foc amb líquid inflamable i es tirà al buit de cap des de la terrassa de casa seva, un primer pis. El succés va passar després que Alba hagués mantingut una discussió amb el seu company. Des de fa tres anys més o manco, la parella s'havia traslladat a Canyamel, a Capdepera, encara que sovint es desplaçaven a Palma.

Feia diversos dies que els veïns i els amics de la víctima havien començat a notar canvis en el caràcter d'Alba, que prenia medicament i es trobava en un estat depressiu. Segons alguns residents, durant els dies previs al tràgic desenllaç ell mateix reconeixia que no es trobava bé i havia començat a actuar d'una manera estranya, mostrant una gran intranquil·litat.

Durant les hores prèvies al seu suïcidi, Alba mantingué una discussió forta amb la seva parella i sortí al carrer, on trobà uns amics en un restaurant situat a pocs metres d'on vivia. Allà conversà una estona amb ells, fins que decidí pujar de nou al domicili. Al cap de pocs moments, i davant de la sorpresa dels clients que sopaven, l'home baixà de nou, ben nu, s'assegué a la taula dels seus companys, els demanà si li podien deixar un encenedor i tornà a casa. Aquesta maniobra alertà els amics, que decidiren pujar al pis, estranyats per un comportament del tot inusual.

Quan entraren al domicili, s'atemoriren de veure Pedro Alba en terra, amb el cap que es cremava i amb un líquid viscós enganxat a la seva pell, per la qual cosa corregueren a cercar aigua i començaren a tirar-n'hi. En veure que no podien apagar les flames, anaren a la cuina per cercar un recipient més gros. En aquell moment, Alba s'aixecà d'en terra i corregué cap a la terrassa, des d'on es tirà al buit de cap, des d'una alçada de 4 metres.

Molts de clients que en aquell moment sopaven al restaurant presenciaren la terrible escena, i un d'ells, un metge alemany, anà com un llamp a socórrer-lo, però just pogué comprovar que l'home era mort a causa d'un traumatisme cranioencefàlic. No obstant això, l'autòpsia serà definitiva per determinar la causa de l'òbit, com també el líquid emprat pel suïcida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris