nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

La ubicació d'un museu enfronta el rector amb l'equip de govern

La Sala no vol que el centre de Toni Toniet es faci a sa Congregació

La ubicació del museu dedicat a la figura del sacerdot Antoni Aguiló Valls, conegut popularment a sa Pobla com don Toni Toniet, ha provocat desavinences entre l'equip de govern i el rector de sa Pobla, Joan Pons.

El passat dijous es reuniren el batle de sa Pobla, Antoni Serra, la regidora de Joventut i responsable de sa Congregació, Margalida Serra, i el rector del municipi, Joan Pons, sense arribar a cap acord sobre la ubicació d'aquest museu que la parròquia i l'Associació d'Amics de Don Toni Toniet desitjaven haver inaugurat el passat 12 de juny, amb motiu del 120 aniversari del naixement del popular sacerdot i mestre pobler. «Ens agradaria que aquest museu estigués a sa Congregació perquè fou el lloc on don Toni exercí com a mestre fins els anys 70. Instal·lar-lo al primer pis no ens sembla adequat, perquè volem que el museu no tingui barreres arquitectòniques i que compti amb una entrada directa que ens permeti obrir els diumenges», va explicar el rector Joan Pons.

Des de l'equip de govern, en canvi, aposten per col·locar aquest museu a la Fundació del sacerdot don Joan Soler, al carrer Mercat, propietat de l'Ajuntament i l'Església. «Sa Congregació és un espai per a joves i no ens sembla adequat que allà hi estigui un museu d'aquestes característiques. Col·locant el museu a la casa de don Joan Soler donaríem un ús en aquest espai. La nostra proposta és que comparteixi l'edifici del carrer Mercat amb la futura ràdio municipal, per així poder revitalitzar aquesta casa», explicà Margalida Serra.

Un dels moments més tensos d'aquesta polèmica va tenir lloc el passat mes de juny i ha deixat un petit forat a la façana de sa Congregació. El rector i un constructor membre de l'Associació de don Toni Toniet foradaren una de les portes tapiades de sa Congregació per provar si unes portes anaven bé.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris