nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

La patronal del transport anuncia que no realitzarà serveis escolars

Tot i això, Educació garanteix que cap centre es quedarà sense busos

La Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) acordà ahir no presentar-se al concurs pel transport escolar convocat per la Conselleria d'Educació per considerar «insuficient» la dotació econòmica d'aquest.

Segons informà la FEBT, durant l'assemblea d'ahir, amb l'assistència d'una trentena de representants empresarials de Mallorca, Menorca i Eivissa, es va decidir «per unanimitat no optar al concurs».

Salvador Servera, gerent de la FEBT, assenyalà que «els preus trets a concurs que ha convocat la Conselleria d'Educació no cobreixen els costs mínims, segons un informe que hem elaborat. No podem suportar que els costs fixos i variables siguin majors que allò que cobren els transportistes». Servera explicà que «els combustibles han incrementat un 35% el seu preu en un any i mig, igual que els costs laborals, de fet representen el 70% de les despeses totals de les empreses i la proposta del concurs és totalment insuficient».

Per la seva banda, el secretari general de la Conselleria d'Educació, Sebastià Vanrell es mostrà «sorprès» de l'actitud de la patronal ja que «foren ells els que demanaren que es realitzàs una convocatòria d'aquests tipus». Vanrell assegurà que «el transport dels escolars està garantit, encara que la patronal no es presenti al concurs, ja que els viatges els podrien realitzar altres empreses».

El secretari general de la Conselleria explicà que l'import de la partida destinada al transport escolar «s'ha incrementat quasi un 20 per cent en els darrers any». De fet en el curs 99-00, l'import fou de 4.040.848 euros i el previst per aquest curs és de 5.450.138 euros».

Per altra banda, Vanrell recordà que el concurs és per 3 anys prorrogable a 8 anys, amb una pujada de un 6% per aquest curs i de l'IPC més un punt per als següents anys, per la qual cosa «creim que està ben dotat econòmicament». Així mateix, ambdós asseguren que a menys d'un més del començament de curs, encara hi ha temps per trobar una solució al conflicte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris