algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El tribunal declara nul el ple que aprovà el pressupost del 2004 de l'Ajuntament

Ha estimat un recurs d'ALM-UM que denuncià que el pacte el convocà fora de temps i forma

93758

Els regidors de l'Ajuntament de Manacor anaren a declarar a Palma.

El Tribunal Contenciós Administratiu número u de Palma ha declarat nul·la la convocatòria del ple extraordinari de l'Ajuntament de Manacor del 30 de desembre de 2003 i en el qual l'equip de govern (PP-AIPC) aprovà el pressupost de 2004. Així mateix, la jutgessa anul·la tots els acords adoptats en l'esmentada sessió.

Amb aquesta sentència, el tribunal estima el recurs contenciós administratiu presentat pel portaveu d'ALM-UM, Miquel Riera, ja que considera que existeix una «vulneració del dret fonamental» en la participació de Riera «en els assumptes públics» reconeguts a la Constitució.

Cal recordar que ALM-UM denuncia la convocatòria del ple dels pressuposts en considerar que no havia estat feta en temps ni forma. Per una banda digué que l'oposició no fou informada dos dies hàbils abans de la sessió i que no arribà un justificant de recepció a domicili sinó un trucada telefònica i a un terminal del qual ell no n'era el titular.

Davant aquesta sentència, Riera lamentà que «hagi hagut de ser la Justícia qui hagi hagut de dir al batle que s'han de respectar les lleis. Això és una mostra clara de prepotència i de negació a la resta de partits a participar en la vida política de la Sala». A més, Riera criticà que això succeís «amb un ple tan important com és el dels pressuposts».

Per la seva banda, el batle de Manacor, Antoni Pastor (PP), afirmà que recorrerà la sentència en no estar d'acord amb la mateixa. «Jo vaig convocar el ple tal com s'ha fet durant els darrers 18 anys», apunta Pastor. «Hi ha un article, i ho sabem tots, que diu que els regidors han de ser convocats per un policia local a domicili i amb justificant de recepció, però mai no s'ha fet així i a un Ajuntament els costums es converteixen amb normes. Legalment pot ser que tenguin raó però moralment Riera no ho podia denunciar però ell no ho va fer durant els quatre anys que governà».

Pastor manifestà que aquest assumpte «són ganes de dificultar la tasca municipal d'un senyor (Riera) que es preocupa poc per Manacor». Els propers dies els juristes d'ALM-UM, estudiaran les conseqüències que pot tenir per l'administració municipal l'anul·lació d'un pressupost amb el qual, entre d'altres coses, s'adquirí l'edifici de Can Bauçà.

En aquest sentit, Antoni Pastor es mostrà molt tranquil. «Ens hem reunit amb la interventora i els juristes municipals i en principi no hi ha d'haver conseqüències administratives de cap tipus perquè l'anul·lació no afecta allò que està executat i liquidat. En tot cas «encara ho hem d'estudiar a fons», apuntà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris