algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Comencen a fer pisos socials a una zona verda malgrat les al·legacions

La Sala ha donat la llicència sense esperar la reclassificació del solar

Els treballs de construcció de 77 habitatges de protecció oficial començaren dimecres passat en un solar de 3.915 metres quadrats del barri de Mandrava, classificat actualment com a zona verda a l'espera de l'aprovació del nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que preveu la seva reclassificació com a sòl urbà.

L'equip de govern del PP decidí concedir a mitjans de juliol la llicència d'obres a l'Ibavi, propietari dels terrenys, tot i que el nou PGOU encara està pendent de la seva aprovació definitiva. El batle Pere Rotger justificà aleshores la decisió «perquè no hi haurà cap perjudicat i no hi ha impediment polítics no jurídics».

El nou PGOU tan sols està aprovat de manera provisional i l'exposició pública acabà dimarts passat. Durant aquest termini, veïns de la zona afectats per la reclassificació han presentat més de vint al·legacions a l'Ajuntament. Els veïns se senten perjudicats en entendre que compraren els seus habitatges al costat d'una zona verda sense que existís cap previsió de convertir-la en sòl urbà. Cal recordar que l'equip de govern del PP fa feina des de fa 10 anys en l'aprovació del nou PGOU.

Un d'aquests veïns afectats manifestà ahir a aquest diari que «ens sembla una presa de pèl que comencin les obres sense haver contestat les nostres al·legacions». «Aleshores, per què serveix el termini d'exposició pública del PGOU?», qüestionà el veí, que no descarta que s'emprenguin accions jurídiques.

Dimarts passat, els grups del PSOE, PSM i EU-EV criticaren aquests fets en una roda de premsa sobre les al·legacions presentades al nou PGOU. Ahir fou la portaveu del PSM, Xisca Vives, qui carregà contra l'equip de govern per deixar que comencin les obres sense esperar a la reclassificació. «El PP desprecia absolutament els veïns quan ni tan sols respon a les seves al·legacions», digué Vives. «Això que han fet és pràcticament delictiu perquè donen una llicència sabent que és il·legal. PGOU només n'hi ha un, el vigent, i el nou no està en les seves mans, sinó en les del Consell, que ja l'hi ha tombat un parell de vegades», afegí la portaveu sobre l'actuació municipal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris