muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Assalten de nit una nau de Consell i obren 5 esvorancs en parets i el sostre

L'alarma del recinte saltà quan els delinqüents estaven a punt d'entrar i fugiren

96168

Els butroners obriren forats per parets i sostre. L'alarma els va fer fugir quan estaven a punt d'entrar.

No va ser la nit dels «butroners». Ni cinc intents foren suficients perquè els delinqüents aconseguissin entrar en una nau de màquines recreatives de Consell, ja que quan estaven a punt d'aconseguir-ho, saltà l'alarma i hagueren de fugir sense el botí. És el cinquè assalt d'aquestes característiques en les últimes setmanes i la Guàrdia Civil està estrenyent el setge sobre els mafiosos, que podrien ser ciutadans kosovars.

L'empresa està a l'entrada del poble, al quilòmetre 19,400 de l'antiga carretera Palma-Alcúdia. Joan Antoni, l'encarregat, explicà ahir que el local, de grans dimensions, és parcialment buit, perquè la majoria de les màquines han estat col·locades en hotels i establiments. «L'intent de robatori es produí poc abans de les dues de la matinada, perquè en aquella hora fou quan saltà l'alarma de seguretat que tenim instal·lada a la nau», explicà.

Tot sembla indicar que els delinqüents s'havien fixat anteriorment en aquelles instal·lacions i que després de comprovar que no hi havia excessiva vigilància pels voltants van decidir que l'assaltarien la nit de dimecres a dijous. Presumiblement es traslladaren fins a aquesta adreça en un vehicle, carregats amb eines especials, i començaren a obrir esvorancs en parets i sostres per observar si anaven ben encaminats.

El forat de major grandària es localitzà en un lateral de la nau, però el que és clar és que els butroners no aconseguiren entrar. A la teulada d'uralita també deixaren la seva empremta i a les 2.00 hores l'alarma s'activà i la banda s'atemorí. Immediatament la central de seguretat rebé l'avís i una dotació es desplaçà fins a la nau de Recreativos Mae. Quan el vigilant arribà els intrusos havien desaparegut, però l'encarregat de seguretat s'adonà que hi havia indicis sospitosos i després descobrí els forats.

La Benemèrita en fou informada poc després i ja al matí els especialistes examinaren el negoci de Consell a la recerca d'indicis sobre els autors. «Fa anys ja intentaren robar-nos, però ara fa una temporada que estàvem tranquils», recordà Joan Antoni. La investigació policíaca sobre la banda dels butroners, que gairebé amb tota seguretat són kosovars o ciutadans de l'Est, està molt avançada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris