algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El PSIB acusa Interior d'excloure els pobles d'esquerra dels ajuts a la Serra

Diuen que les noves bases deixen fora Esporles i Puigpunyent

La convocatòria d'ajudes econòmiques per als municipis de la serra de Tramuntana ha obert la capsa dels trons. Els socialistes denuncien que la Conselleria d'Interior ha modificat enguany els requisits per accedir a aquestes subvencions de tal manera que queden fora els dos únics ajuntaments de la zona no governats pel PP, Puigpunyent i Esporles.

Per accedir a aquestes ajudes, amb una dotació màxima de 655.000 euros i que «han de servir per pal·liar la manca de pressuposts de poblacions petites», els municipis han de complir, entre altres requisits, el de no superar demogràficament els 4.000 habitants. Segons el PSIB, fins ara el sostre màxim era de 5.000 habitants. La modificació deixa automàticament fora dels requisits Esporles, amb un ajuntament governat actualment per PSM i PSIB.

L'altre polèmic requisit introduït enguany demana que els ajuntaments no destinin menys d'un 5% del capítol de personal del pressupost d'enguany a la remuneració d'alts càrrecs i personal eventual. D'aquesta manera, Puigpunyent, amb majoria absoluta dels socialistes, quedaria fora de la convocatòria perquè el batle, Joan Ferrà, té dedicació exclusiva i, per tant, el pressupost supera el percentatge màxim exigit.

Precisament avui l'Ajuntament de Puigpunyent durà a terme un ple extraordinari per aprovar la presentació d'un recurs contra la convocatòria d'ajudes i per aprovar la petició d'una reunió urgent amb el president del Govern, Jaume Matas, per tractar aquest tema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris