nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Real no vol aldarulls avui vespre a la romeria tot i que Cirer no hi vagi

La plataforma avisa que la lluita en defensa de Son Espases continua

«No volem violència verbal. Per respecte als romeus i al conjunt de persones que ens visiten, no permetrem que es produeixin aldarulls avui vespre encara que Cirer no hi vagi». Així de clar es manifestà ahir Antoni Vallespir, prior de la Real, després de conèixer la decisió de la batlessa de no assistir a la festa «perquè no vull que se'm consideri una provocació».

Finalment, serà el regidor d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, qui encapçali el seguici municipal a la romeria de Sant Bernat que, com des de fa uns anys, partirà a les vuit del capvespre des de la plaça de Cort. Pedro Àlvarez, Pepe Sierra, Maite Jiménez i Àlvaro Gijón són altres membres de l'equip de govern conservador de l'Ajuntament que també tenen previst arribar a Sant Bernat per recollir el tradicional brotet d'alfabeguera.

«Les portes són obertes a tots». El prior de la Real reiterà que la seva posició conciliadora i la intenció de tots els que «lluiten per la defensa de Son Espases és que la festa transcorri amb normalitat. Així, la portaveu de la plataforma Salvem la Real, Assumpció Renom, manifestà que «en cap cas s'han d'institucionalitzar els aldarulls. Volem viure la festa amb tranquil·litat».

La pau està garantida aquest vespre a la Real, tot i que els veïns avisen que «la lluita continua». Per aquest motiu, als voltants del monestir i pel recorregut dels romeus hi haurà pancartes i taules informatives sobre els objectius de la plataforma. «Les nostres reivindicacions sempre han estat pacífiques i continuades», recordà Vallespir.

Tant el prior de la Real com la portaveu de la plataforma coincidiren a lamentar la «romeria paral·lela» que organitza Cort i a la qual es reparteixen unes canyes que «res no tenen a veure amb les tradicions mallorquines». Tot i la «forasterada» d'alguns dels símbols que l'Ajuntament distribuirà gratuïtament entre els romeus, Antoni Vallespir i Assumpció Renom no volen encalentir l'ambient i ja han fet arribar el seu missatge de «tranquil·litat» a tots els que donen suport a la causa.

Cirer no assistirà per evitar conflictes i Rodrigo de Santos la representarà a la festa. A les vuit de l'horabaixa, els romeus convocats per l'Ajuntament partiran de la plaça de Cort cap a la Real per un itinerari que passarà per Colom, plaça Major, Sant Miquel, Avingudes, General Riera, Camí dels Reis i Camí de la Real.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris