algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Son Dureta incorpora una tècnica per tractar greus lesions de pell

Evitarà les contínues intervencions que pateixen els grans cremats

L'hospital de Son Dureta ha incorporat una nova tècnica, adhient especialment per a infants i gent gran, que permet la curació de greus ferides de la pell i millora els resultats que fins ara s'obtenien amb els autoinjerts de pell clàssics. Aquesta tècnica la presentà ahir en roda de premsa el gerent de Son Dureta, Carles Ricci, juntament amb la doctora Àngela Tarongí i el doctor Rovira, de la unitat de Cirugia Plàstica.

Tarongí exlicà que «el primer centre on es va emprar aquesta tècnica fou l'hospital català Vall d'Hebron a finals del 2000» i que aquesta tècnica requereix l'ús «d'un denominat Integra, que aplicat al pacient estimula la regeneració de la dermis pròpia del pacient i suposa una gran millora en els casos que s'hagin generat cicatrius de major dimensió que la ferida original, com els queloides».

La doctora assegurà que aquesta tècnica també s'aplica en aquells casos en què la pell cicatritzada no ha crescut de la mateixa manera que el ferit, la qual cosa provoca greus dificultats de moviments; en els grans cremats, en els quals es disposa de poques zones del cos d'on poder extreure pell d'injerts; i en els malalts amb grans úlceres o amb amputacions.

En la intervenció, s'aplica damunt la zona que cal tractar una làmina en forma de xarxa, amb una matriu de proteïnes, que estimula la generació de cèl·lules pròpies fins a formar la dermis alhora que el producte es degrada fins a desaparèixer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris