muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Interior avança el pla d'emergències davant l'arribada de la gota freda

La possibilitat d'inundacions començarà a Eivissa i pot afectar Mallorca diumenge

102858

Dissabte i diumenge pot haver-hi inundacions com les del 2000.

La Conselleria d'Interior del Govern ha avançat l'activació del Pla d'Emergències d'Inundacions (Inunbal) dotze dies davant les previsions que aquest cap de setmana Balears es veurà afectada per una «gota freda». Així ho confirmaren ahir a Diari de Balears fonts de l'112, després que aquest diari avançàs dimecres que el Centre Territorial a Balears de l'Institut estatal de Meteorologia (INM) havia detectat l'arribada d'aquest fenomen.

Concretament, el portaveu de l'INM a Balears, José Antonio Guijarro, preveu que aquesta mateixa nit, de matinada, s'iniciï la gota freda a Eivissa. Igualment, les precipitacions, que poden arribar a ser de 50 litres per metre quadrat, es notaran a Mallorca ben entrat dissabte i, sobretot, diumenge. Finalment, dilluns, segons les previsions, la gota freda encara deixarà qualque ruixat sobre Menorca i el nord de Mallorca, Davant aquestes prediccions, el Servei d'Emergències 112 va informar que ha activat l'Inunbal, amb l'esperança que «els ciutadans tenguin garanties per sentir-se segurs».

Per la seva part, el Consell de Mallorca té preparats per a aquestes circumstàncies uns 200 bombers que, per torns, poden actuar en qualsevol moment traient aigua dels carrers i dels domicilis. Precisament, des de l'INM a Balears, Guijarro va avisar que la gota freda podrà causar «inundacions puntuals als entorns urbans», ja que les precipitacions superaran els 10 litres per metre quadrat i hora.

Segon el meteoròleg, la gota freda, que també afectarà el País Valencià i el Principat, tendrà un diàmetre de 1.000 quilòmetres i vendrà acompanyada de tempestes fortes aïllades. Pel que fa a les temperatures, el fenomen farà que les diürnes davallin quatre graus, fins devers els 25, entre avui i demà, i les nocturnes uns 8 graus, fins als 16, entre avui i dilluns. A Palma seran un poc més altes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris