algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

«La nova estació de tren és molt petita i està mal condicionada»

La majoria de viatgers troben que es tracta d'un projecte improvisat


Ahir es posà en funcionament l'estació provisional de tren al carrer Jacint Verdaguer que estarà oberta fins el 2007 quan s'acabin les obres de soterrament de les vies del ferrocarril. El projecte no tingué una bona acollida pels viatgers ni per l'oposició, que plantejaren una sèrie de queixes referents a la improvisació i precipitació de l'empresa de transports.

El portaveu de l'Associació d'Usuaris del Tren, Guillem Ramis i Canyelles, denuncià la falta de neteja de la nova estació a primeres hores del dia d'ahir, com també la insuficiència d'urinaris i la falta de senyalització per als viatgers. A més, es queixà que l'andana construïda és massa curta i petita, amb la qual cosa els passatgers no poden transitar còmodament.

Un dels punts més criticats per l'associació fou la distància que han de recórrer els usuaris des de la plaça d'Espanya fins a Jacint Verdaguer, trajecte que passa per un carril per a vianants improvisat al carrer Eusebi Estada en el qual es creen embossos de forma continuada per les seves estretes mides.

De manera més personal també es pronunciaren els viatgers que ahir utilitzaren la nova estació. Maria Dolores Fernández explicà que «és massa petita per la quantitat de gent que es mou en tren cada dia». El que més preocupa a Dolores és la distància que hi ha fins a la plaça d'Espanya i la mala condició del pas per Eusebi Estada. «M'he topat amb una dona que duia un bebè i he hagut de passar agafant la meva bossa amb les mans, perquè si no, no hi cabíem».

Francesc Bauçà és un altre usuari regular del tren, que trobà que s'ha fet massa aviat, «ara encara no afecta tant, perquè fa bon temps, però què passarà quan arribi l'hivern i plogui a defora? Simplement no hi haurà espai per tots». També opinà que el fet d'aturar el tren abans d'arribar a la plaça d'Espanya li treu tota la funcionalitat, ja que el viatger s'ha de desplaçar fins allà a peu per agafar un altre mitjà de transport.

Per altra banda, Mariela Araujo, que assegurà agafar el tren unes quinze vegades al mes, explicà que l'estació no li desagrada «però està massa enfora i per arribar-hi s'ha de passar per unes barreres mols estretes». Una opinió molt semblant la té Isabel Tora, que afegí que «és molt petita i en comparació amb l'altra estació no val res».

Falta d'espai
A dins la petita sala en la qual es venen els tiquets del tren només hi ha cadires i dos banys. Segons Isabel Pou fan falta certs serveis essencials, «fa calor i si tens set no hi ha res per beure, ni tan sols una màquina on comprar un refresc». Pou també es pronuncià en refrència a la distància fins a la plaça d'Espanya, «per als joves tal volta no és un problema, però la gent major que no es pot desplaçar normalment fins aquí, necessita un bus o algun mitjà de transport al centre».

Les veus de protesta no acaben aquí, ja que el PSM també ha expressat el seu descontent pel canvi d'ubicació. Els nacionalistes acusaren el Govern de «deixadesa i despreocupació del servei ferroviari durant les obres» i denunciaren que la improvisació amb la qual s'ha dut a terme aquest projecte afectarà negativament els usuaris del tren.

Entre les queixes del PSM destaquen la falta d'espai a les zones de pujada i davallada del ferrocarril i el mal condicionament del carrer d'Eusebi Estada perquè es pugui circular a peu amb seguretat. En referència a aquest tema, es posà de manifest el fet que no s'ha previst el pas de gent gran, infants o persones amb mobilitat reduïda.

La falta de marquesines que resguardin als passatgers de la pluja o el sol ha estat un altre motiu de denúncia.

ESPAI REDUÏT
Entre les queixes que més es repeteixen entre els ususaris del tren es troba la falta d'espai. La sala on venen els bitllets no té suficients cadires per al volum diari de passatgers. A això se li ha de sumar la manca de ventilació, amb la qual cosa la gent s'intenta refrescar com pot.

A l'hora d'entrar i sortir del tren la situació es repeteix i es creen embossos de gent perquè les andanes són massa estretes. La majoria de viatgers opinen que es tracta d'un edifici improvisat que no compleix la seva funció. «Si ara ja fa falta espai, quan arribin les pluges serà impossible entrar-hi», com assegura Francesc Bauçà, usuari del tren.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris