algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El Govern neteja els torrents per la gota freda amb 2'8 milions d'euros

El meteorològic preveu pluges de fins a 50 litres per metre quadrat

La Conselleria de Medi Ambient i l'IBAEN, que depèn de la mateixa àrea del Govern, han executat o han estan enllestint la neteja dels torrents de les Balears amb un pressupost de 2'78 milions d'euros. El Govern espera que aquestes actuacions siguin suficients per conservar en condicions els torrents i evitar que la gota freda i les fortes pluges de la tardor provoquin desbordaments, inundacions, i danys majors en els habitatges i carreteres que hi ha vora d'aquestes vies fluvials.

En concret, al llarg del present exercici l'Executiu ha pressupostat 781.403'78 euros per conservar nets els torrents que són gestionats directament des de la Conselleria. Igualment, el Govern ha assignat dos milions més d'euros a l'IBAEN. D'aquesta quantitat, la meitat també està destinada a conservar els torrents i l'altra meitat a conservar els murs de contenció que tenen aquestes vies fluvials.

Igualment, d'aquests dos milions d'euros el major esforç s'ha fet o s'està realitzant a la serra de Tramuntana, ja que l'IBAEN hi ha destinat 300.000 euros per a la conservació dels torrents i 400.000 més per a la conservació dels murs. Pel que fa a les altres zones de Mallorca on actua, la central i el Llevant, l'institut governamental hi ha destinat 200.000 euros més a cadascuna per conservar els torrents, i 300.000 més, també a cadascuna per conservar els murs. Finalment, 300.000 euros més s'han destinat al conjunt de torrents de Menorca i Eivissa.

Precisament, l'Institut estatal de Meteorologia a Balears anunciava ahir que les pluges podran assolir localment els 50 litres per metre quadrat en una hora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris