bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

La Universitat de Prada s'inaugura amb la voluntat de realitzar activitats tot l'any

Joan Mir rebé els alumnes amb un «benvinguts a la república de la llibertat»

La XXXVII edició de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent va començar ahir la seva primera jornada amb catorze activitats simultànies entres cursos i tallers i la cerimònia inaugural, al gimnàs del Liceu Renoivier del poble del Conflent. A la sessió inaugural es remarcà no tan sols la pervivència de la trobada anual, sinó també la voluntat d'ampliar les activitats de la UCE al llarg de l'any.

L'acte, presidit pel conseller de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya, Joan Saura, fou presentat per Pere Verdaguer, president en funcions de la Fundació de la UCE; Marcel Mateu, membre del Consell General dels Pirineus Orientals; Joandomènec Ros, president de l'equip rector de la UCE; Joan Francesc Denis, batle de Prada de Conflent, i Joan Mir, delegat de la UCE a Balears.

Denis, el primer que parlà, donà una cordial benvinguda als 517 participants d'aquesta edició, molts dels quals ahir ja ompliren les instal·lacions esportives del liceu de Prada, i dedicà les seves primeres paraules a la memòria de Miquel Porter i Moix, mort l'octubre de l'any passat. Denis avançà que el consistori que presideix dedicarà un carrer a la seva memòria, per la tasca que desenvolupà fins fa poc en la direcció de la UCE. A més, el 21 d'agost a les 12.00 hores, la Universitat realitzarà un acte en record de la seva figura.

Així mateix, Denis apuntà que la rehabilitació de la casa on el músic Pau Casals va viure durant el seu exili serà molt prest una realitat i el seu espai, destinat a museu i a allotjament per als participants en les properes edicions de la UCE.

Fou Pere Verdaguer qui volgué recordar no tan sols Porter i Moix, sinó també totes aquelles persones que han dedicat part de la seva vida a la construcció d'un projecte en el qual la llengua i la cultura catalanes han pogut perviure des del temps «de la dictadura». Entre les personalitats que recordà Verdaguer no faltaren illencs com Francesc de Borja Moll, Josep Maria Llompart i Jaume Vidal Alcover, que també deixaren la seva empremta a Prada. Per la seva banda, Joan Mir fou el més efusiu en el parlament i volgué donar la benvinguda a tots «com Porter ho hauria fet: benvinguts a la república de la llibertat i del bon humor, on l'únic que està prohibit és avorrir-se». A més remarcà que aquesta és l'única institució que abasta tots els territoris dels Països Catalans.

(Més informació a la plana 32)

MOLTES COSES A FER
Joandomènec Ros i Aragonès, president de l'Equip Rector de la UCE, va destacar ahir que «encara queden moltes coses a dir i a fer pel català, la cultura catalana i la situació dels Països Catalans». En la sessió d'obertura participaren també Joan Saura; Pere Verdaguer, president en funcions de la Fundació de la UCE; Marcel Mateu, membre del Consell General dels Pirineus Orientals; i Joan Mir, delegat de la UCE a Balears, entre d'altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris