algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Salut no dóna per tancat el cas dels pollastres en mal estat a les Balears

La Conselleria continua rebent notificacions de casos de gastroenteritis

La Conselleria de Salut no dóna per finalitzat el cas dels pollastres en mal estat que han provocat un brot de gastroenteritis encara que tots els afectats ja han estat donats d'alta.

De fet, la darrera pacient, una monja tancada de la congregació de les Saleses de Palma, rebé ahir l'alta mèdica del centre hospitalari on es trobava ingressada a causa d'haver consumit pollastres precuinats en malestat, dies després que haguessin estat retirats del mercat.

La Direcció General de Salut Pública comptabilitzava a dia d'ahir 137 casos de persones afectades de gastroenteritis per consumir pollastres contaminats per salmonel·la.

Salut Pública recorda en un comunicat que «encara que s'han retirat tot els productes de les marques «Pimpollo» i «Pollo asado SADA», els ciutadans que hagin pogut adquirir els pollastres d'aquestes dues marques amb anterioritat de la seva retirada i els tenguin estotjats o congelats que no els consumeixin».

Per la seva part, la ministra de Sanitat i Consum, Elena Salgado, afirmà que l'empresa Sada, responsable de la intoxicació alimentària per consum de pollastres que ha afectat més de 2.500 persones de tot l'Estat, haurà d'assumir els perjudicis que ha causat als afectats i les despeses ocasionades a la sanitat pública, i assegurà «que es dona per tancat el brot».

A més, Salgado afirmà que s'haurà de replantejar «la necesitat que les comunitat autònomes informin quan es produeixi un brot hi ho comuniquin al Ministeri.

La ministra de Sanitat precisà que, en el cas de la intoxicació provacada pels consum de pollastres precuinats, «el que ha fallat és l'autocontrol», ja que aquestes companyies «han de ser molt exigents amb un control que ha de ser permanent i en aquest cas alguna cosa ha fallat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris