nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

EU-EV recorda a UM que amb ells pot bloquejar el centre esportiu

La coalició acusa el PP de «corrupció» i de «comprar» el trànsfuga

Esquerra Unida-Els Verds acusà ahir el PP de practicar la «corrupció» a la «siciliana» i, arran dels fets de Calvià, demanà una canvi d'actuació a la direcció d'Unió Mallorquina. La coalició recordà a la formació que lidera Maria Antònia Munar que pot bloquejar projectes urbanístics al Consell de Mallorca, com el del Centre de Tecnificació Esportiva previst a Calvià.

Els màxims dirigents de la coalició a Mallorca, Miquel Rosselló (EU) i Miquel Àngel Llauger (EV), asseguraren ahir que la «dignitat política» d'UM no pot admetre les actuacions del batle de Calvià, Carlos Delgado (PP), que s'ha valgut dels vots del trànsfuga d'UM, Joan Thomàs, per rebre les dues urbanitzacions de la família Nigorra i ha anunciat, a més, que mantindrà el trànsfuga al seu equip de govern.

Llauger recordà que UM té l'opció de sumar els seus vots als de l'esquerra per frenar els projectes urbanístics que hagin de ser avalats pel Consell -on el PP no té majoria absoluta-, com el Centre de Tecnificació Esportiva de Calvià, el parc temàtic ara descartat o l'Hospital de Son Espases.

Per la seva part, Miquel Rosselló, criticà el comportament «clientelar» dels màxims responsables del PP a Calvià, Andratx i Ses Salines i acusà aquesta formació de «comprar» el vot del trànsfuga d'UM, Joan Thomàs, per aprovar la recepció de les dues urbanitzacions. Segons Rosselló tant el president del PP, Jaume Matas, com el secretari general, José María Rodríguez, coneixien aquesta actuació i avalarien l'opció de Delgado de mantenir el trànsfuga.

El diputat apuntà que Delgado arribà a la batlia acsusant Nájera (PSOE) de delictes que «no ha pogut celebrar» i, per celebrar-ho, «el primer que va fer va ser anar a Moscou, al 'Rasputin'». Recordà que darrere els «escàndols» de Calvià «sempre» hi ha «interessos urbanístics i especuladors» i considerà molt greu que Delgado posi «els interessos d'una família -referint-se als Nigorra- per sobre d'un pacte polític».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris