muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Alarma per un incendi forestal devora la urbanització de Bellavista, a Palma

Avions i helicòpters combateren el foc i les brigades evitaren que arribàs a les cases

Els veïns del carrer Lisboa, al costat de la urbanització de Bellavista, assistiren ahir inquiets a un incendi forestal que es declarà en una zona de pineda i que va amenaçar de propagar-se a xalets i cases habitades.

El gran dispositiu aeri i terrestre impedí finalment que el sinistre es descontrolàs i tres hores després va quedar sufocat.

Passades les dotze del migdia uns residents es posaren en contacte amb la Policia Local de Palma per informar que es veia una columna de fum a prop de l'hotel Tívoli, abandonat actualment. Just al costat es troba el torrent dels Jueus, que separa els termes municipals de Palma i de Llucmajor. El foc començà al final del carrer Lisboa, en un camí sense asfaltar, i es va estendre ràpidament.

Des de la Conselleria de Medi Ambient s'activà el nivell 1 d'alarma, ja que molt a prop de les flames hi havia cases, i la Policia Local va enviar nombroses patrulles fins a la Platja de Palma. També la Guàrdia Civil s'interessà per l'incendi i l'Ibanat, a més de desplaçar-hi brigades terrestres, va donar ordre d'enlairar-se a un avió Airtractor i a un helicòpter, que començà a descarregar aigua sobre el focus principal.

Gran esforç
Un canvi de vent provocà que el foc s'estengués en direcció a Llucmajor, a la pineda al costat de la sortida de Cala Blava de l'autopista, i els equips d'emergències varen haver que redoblar els esforços, enmig d'una calor sufocant i amb molts curiosos observant les tasques d'extinció a una distància prudencial.

El centre d'emergències de l'112 també va participar en el dispositiu i cap a les 13.30 hores, aproximadament, les descàrregues des de l'aire i les mànegues varen aconseguir el seu objectiu: ofegar les flames.

Només eren visibles alguns trams del bosc fumejants, però el perill ja havia passat. «Hem hagut d'actuar ràpidament perquè al costat de la zona forestal hi ha una urbanització amb molts veïns», reconegué un dels comandaments de l'operatiu. Les brigades calcularen que el foc, finalment, havia calcinat uns 3.000 metres quadrats, un perímetre no gaire considerable i que podria haver estat molt major si no s'arriba a actuar amb tanta celeritat.

A més de muntanya baixa i herbes seques, el sinistre va cremar també una dotzena de pins de grandària mitjana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris