algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

L'endeutament del Govern creix un 30% enguany i és el que més ho fa de l'Estat

El PSIB acusa Matas d'«estrangular» les finances per basar el creixement en la construcció

84272

Antich i Manera, en una compareixença anterior amb la dirigent socialista Inmaculada Rodríguez.

El Govern balear ha augmentat l'endeutament de les arques públiques un 30% des de gener i Balears ja és la Comunitat on més creix el deute. Així ho denuncià ahir el PSIB emprant dades del darrer informe del Banc d'Espanya. El principal partit de l'oposició acusà l'Executiu popular d'estar «estrangulant les finances públiques» pel seu afany per fomentar un «mal» creixement econòmic basat en l'obra pública.

Acompanyat pel secretari general del PSIB, Francesc Antich, el responsable de política econòmica de la formació, Carles Manera, alertà de les conseqüències negatives que pot tenir un creixement del PIB com el que viu les Balears, per l'excessiva dependència de la construcció. Segons Manera, en contra del que diu el Govern, la construcció s'ha convertit en el «motor» de l'economia, perquè creix a un ritme del 3'5%, quan el turisme ho fa només en un 2%.

L'expert advertí que, a més de l'«agressió territorial» que comporta, quan l'obra pública acabi el creixement econòmic «recularà» i el sector turístic no estarà en coindicions de liderar el creixement. Per altra banda, l'«enorme» endeutament generat pel Govern per afrontar aquest obra pública, li deixa un «escassíssim» marge de maniobra pressupostari, que tendrà efectes negatius en la Sanitat i l'Educació.

Francesc Antich acusà el Govern d'impulsar una nova «balearització» amb una aposta per la «construcció desmesurada», que passa per «vendre a trocets» l'arxipièlag mentre el turistime queda «desamparat». Per això, demanà a Matas que afronti canvis estructurals, planifiqui el creixement de la construcció, tengui cura del medi ambient, diversifiqui el sector turístic, aposti per la indústria hotelera i inverteixi en innovació i desenvolupament. Precisament aquest punt és considerat clau pel PSIB per incrementar la productivitat, que ara és negativa (-1'66%) pel fort pes de la construcció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris